© jve

De Haan

Woensdagmiddag werd het subtropisch zwembad van Center Parcs in De Haan volledig ontruimd. Een oudere vrouw, een zeventiger, werd onwel in het water en moest gereanimeerd worden. Haar toestand is onduidelijk.

Junior Verbeeke

Rond 15.40 uur werd de vrouw opgemerkt in het subtropisch zwembad van Center Parcs in De Haan, in deelgemeente Vlissegem. Daar genoten op dat ogenblik een paar honderd mensen van een frisse duik. Alle aanwezigen werden meteen naar de uitgang begeleid, het volledige zwembad werd geëvacueerd. De MUG en een ambulance snelden ter plaatse en namen de reanimatie over. Ondertussen werd het slachtoffer voor andere bezoekers afgeschermd met witte doeken.

Het gaat om een oudere dame van in de zeventig die onwel werd in het water. “Toen ze naar een boei zwom, was er duidelijk iets mis”, aldus Lucia Sanchez, woordvoerder van het park. “Onze redders zijn in het water gesprongen en hebben haar op het droge gehaald.”

Volgens Sanchez zijn de medewerkers en redders in het park flink onder de indruk. “Zoiets is natuurlijk niet leuk om mee te maken. We staan klaar om iedereen op te vangen, zowel medewerkers als bezoekers.” Ondertussen worden de betrokkenen ook verhoord door de politie, al is dat standaardprocedure.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *