Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!

De Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. Hij is in kritieke toestand afgevoerd. Er is een verdachte aangehouden en een traumahelikopter ingezet.

Na een vergadering van de regering in de plaats Handlova werd Fico beschoten. Volgens de vicevoorzitter van het parlement is hij in zijn buik geraakt.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/moordaanslag-op-slowaakse-premier-dit-is-wat-er-gebeurt-als-je-afwijkt-van-het-eu-navo-verhaal-en-je-meent-het-1.png
Brute aanval

Op beelden is te zien hoe Fico, die ogenschijnlijk niet meer op eigen benen kan staan, door zijn beveiligers wordt afgevoerd. Intussen arresteren agenten iemand die op de grond ligt.

De president van Slowakije, Zuzana Caputova, spreekt van een ‘brute aanval’. De Hongaarse premier Viktor Orban zegt diep geschokt te zijn door de gruwelijke aanval op zijn vriend.

Pandemieverdrag

“Dit is wat er met je gebeurt als je afwijkt van het EU-/NAVO-verhaal en je meent het,” merkt politicoloog Kees van der Pijl op.

De NOS noemt de moordaanslag een ‘schietpartij’, alsof premier Fico in een bar ruzie had gekregen.

Vorige week werd bekend dat Slowakije het pandemieverdrag van de WHO niet zal steunen. Eerder staakte het land de wapenhulp aan Oekraïne.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
8
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *