Sinds zijn vijftigste heet hij geen Wim meer maar Brahman Menor. Eten en drinken doet hij niet meer, hij leeft van prana of (vrije) energie, waarmee hij spiritueel in een heel ander leven is gestapt dan zijn oorspronkelijke. Of zoals een van de mensen het beschrijft die het ervaard heeft, niet eten en drinken geeft een veel grotere connectie met het universum doordat het geen deken meer legt over het bewustzijn.

Leven op of van prana betekent je lichaam voeden met prana of levensenergie. Je neemt het op via je ademhaling, maar ook via de huid.

Er zijn verschillende variaties. De breatharian, inedia of ook wel sungazer genoemd, doet dit als volgt.

  • leven zonder water en zonder voedsel (Brahman Menor doet dit al vele jaren, zie bijgaande video van Kukuru)
  • zonder voeding, maar wel met het drinken van water of thee
  • geen vast voedsel, maar wel water of sappen
  • water of sappen met soms een lichte maaltijd
  • water of sappen met 1 of 2 keer wekelijks een licht maal

Ze voeden zich niet omdat ze honger zouden hebben, maar omdat eten een sociaal gebeuren is.

“Prana is de voeding die het lichaam tot in absolute perfectie voedt.”

‘Eerst dacht ik nog dat het ging over “stoppen met eten en drinken” maar het bleek te gaan over het bevrijden van het lichaam van ons verleden. Pranic living is leven van vrije energie. Waardoor je lichaam niets anders meer nodig heeft.’

Brahman schrijft op zijn website dat stress namelijk wordt versterkt door wat we eten en drinken. Dit verhoogt hartslag, bloeddruk, zet je darmwand open, verlaagt je immuunsysteem en stimuleert je ego. In een notendop gaat het erom je cellen leeg te maken en deze inclusief je DNA te veranderen. Niet eten en drinken zorgt er uiteindelijk voor dat je meer rust in lichaam en geest krijgt.

Je cellen zijn in eerste instantie gewend om een bepaald voedsel te krijgen, wat je verandert door in plaats van eten en drinken prana te laten stromen.

In een uitgebreid maar kritisch vraaggesprek vertelt Brahman Menor in het programma van Kukuru hoe hij ertoe gekomen is te stoppen met eten en drinken en verder te leven van prana. Dat was tevens het moment waarop Wim dood ging en Brahman Menor met zijn leven begon.

Hij legt uit dat eten de grootste verslaving is van de mens. En dat eten compenseren is, wat betekent dat wanneer je hiermee ophoudt in de leegte terecht komt.

Met bepaalde technieken kan je de cellen leeg maken (deconditioneren) waardoor alle moeilijke herinneringen en trauma’s uit het lichaam verdwijnen.

“Dat in combinatie met het zachter maken van onze overvolle emotionele emmer (zonder deze te onderzoeken maar gewoon leeg te maken met verschillende technieken) zorgen ervoor dat je steeds vrijer wordt in je gedrag, je emoties zachter worden en je steeds weer meer kan genieten van de “flow of life”.

Dat is de clou. Hij vertelt verder dat het leegmaken minimaal 1 jaar duurt, omdat het leegmaken van je cellen gekoppeld is aan je celdeling die zeker 1 jaar duurt om minimaal 1 keer te vervangen en de oude herinneringen los te laten.

MENOR…. Na het leegmaken van mijn cellen en stoppen met eten viel mijn mind volledig stil…..
(zie zijn website https://brahmanmenor.com/)

[embedded content]

Menor heeft nu ook een boek geschreven waarin hij zijn bijzondere ervaringen met ons deelt. Hij vertelt daarin hoe zijn persoonlijkheid zich ontwikkelde tot die bijzondere stap in zijn leven.

De opmerkelijke verandering zou de dood tot gevolg moeten hebben. Menor legt uit hoe het werkt. Want waarom hebben we dan darmen? En hoe kan het dat je niet sterft als je niet meer eet en drinkt? Je schijnt er fysiek en geestelijk tijd voor nodig te hebben om tot deze overgang in je leven te kunnen komen. Een stap waarvan Menor meldt:

Eerst dacht ik nog dat het ging over “stoppen met eten en drinken” maar het bleek te gaan over het lichaam bevrijden van ons verleden. Pranic living is leven van vrije energie, waardoor je lichaam niets anders meer nodig heeft.’

Menor Brahman vertelt in zijn boek op welke manier hij uiteindelijk hiertoe is gekomen, het keerpunt in zijn leven. Verder kan je uitgebreid lezen hoe het hele transformatieproces verloopt. Er gaat een voorbereiding aan vooraf die hij met de lezer doorneemt en door middel van een training bij hem te volgen is.

Hij noemt pranic living een stap in je bewustzijn, waarvoor je geroepen wordt. Met andere woorden waarvoor je je als het ware tijdens je leven(s) hebt voorbereid.

Voor degene die hierover meer wil weten is dit boek een prachtige introductie in de magische wereld waarin elk mens zich bevindt!

Het boek Pranic Living is verkrijgbaar bij Academy of Happiness

Rob Vellekoop, 5 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *