© IMAGO/dts Nachrichtenagentur

Na de brutale aanval op het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke heeft een 17-jarige jongen zich aangegeven bij de politie. Hij zegt een van de vier daders van de aanval te zijn.

Bron: BELGA

Vandaag om 12:44

De 41-jarige politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz werd vrijdagavond rond 22.30 uur in de wijk Striesen in de Duitse stad Dresden door vier personen aangevallen en mishandeld toen hij verkiezingsposters aan het ophangen was. Hij raakte daarbij ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij met spoed geopereerd. Intussen stelt hij het volgens zijn partijleden “naar omstandigheden goed”.

Tiener geeft zich aan

In de nacht van zaterdag op zondag rond 1 uur heeft een 17-jarige zich bij de politie in het zuiden van de stad Dresden gemeld, zegt de recherchedienst LKA (Landeskriminalamt). Volgens Duitse media was hij vergezeld van zijn moeder en heeft hij de feiten bekend. Omdat er wordt aangenomen dat de tiener niet zal onderduiken, is hij niet in hechtenis genomen. De tiener zou nog niet bekend geweest zijn bij de politie voor eerdere incidenten.

Over de identiteit van de drie andere daders bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens getuigen gaat het om mannen tussen de 17 en 20 jaar oud. Het onderzoek wordt voortgezet.

Niet enige aanval

Kort voor de aanval op Ecke was ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Over de beweegredenen van de daders is nog niets bekend.

“Ons team werd een paar meter verderop aangevallen door de groep van vier”, zegt Valentin Lippmann (30), lid van het parlement van de Groenen in Dresden, bij Bild. “Ze sloegen ook onze helper in het gezicht en schopten hem. Godzijdank was hij niet zo zwaargewond als meneer Ecke en kon hij na poliklinische behandeling door de hulpdiensten weer naar huis.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *