Er zijn elf gewonden gevallen bij een incident met een Boeing 737-toestel op de luchthaven van de Senegalese hoofdstad Dakar. Dat zegt de luchthavenuitbater. De luchthaven is tijdelijk gesloten.

Bron: Belga, AP

Gisteren om 13:08

De Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transair is bij het opstijgen naast de baan terechtgekomen. Er waren 6 bemanningsleden en 79 passagiers aan boord, van wie er 11 gewond zijn geraakt. 4 van hen zouden er ernstig aan toe zijn. 

De gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis, de andere inzittenden werden naar een hotel gebracht om tot rust te komen. Op videobeelden die online circuleren is te zien hoe angstige passagiers vluchten uit het brandende vliegtuig.

Het toestel vertrok voor een vlucht in opdracht van de Senegalese maatschappij Air Senegal naar Bamako in Mali.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opnieuw Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing komt zo voor de zoveelste keer op een negatieve manier in het nieuws. Woensdag was er nog de melding dat een Boeing-vrachtschip een buiklanding had gemaakt in het Turkse Istanboel. Dat kwam omdat de voorste wielen omwille van een technisch defect niet waren uitgeklapt.

Maar Boeing ligt al sinds januari onder vuur nadat een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 tijdens een vlucht was losgekomen. Begin maart viel kort na vertrek vanaf San Francisco ook een wiel van het landingsgestel van een Boeing 777 van United Airlines. Het hoofd van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA zei onlangs dat het bedrijf de laatste tijd de prioriteit te veel bij de productie had gelegd en te weinig bij de veiligheid.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *