De Rotterdamse miljardairsfamilie Van der Vorm wil jaarlijks de schulden aflossen van duizend gezinnen. Iedereen kan zich ervoor aanmelden.

Vandaag om 03:00

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in armoede, in Rotterdam is dat één op de vijf. Zo’n 15.000 gezinnen kunnen moeilijk rondkomen. Schulden lopen op. De familie Van der Vorm – de op één na rijkste familie van Nederland – wil daar iets aan doen. Als een soort wilde weldoeners lossen ze de komende drie jaar jaarlijks de schulden van duizend gezinnen af.

De gezinnen hoeven helemaal niets terug te betalen. De gift is bedoeld voor gezinnen met minimaal één kind, die in de afgelopen zeven jaar tegenslag hebben gehad. Iedereen kan zich ervoor aanmelden. De gemiddelde kosten om alle schulden voor één gezin af te kopen bedragen ongeveer zo’n 2.700 euro. Uitgerekend een bedrag van ruim 8 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat de familie in de bres springt. Eerder stelde ze 15 miljoen euro beschikbaar om de energierekening van Rotterdamse minderbedeelden te compenseren. De pater familias Martijn Van der Vorm (65) leeft in alle discretie in Monaco. Van daaruit bestuurt hij zijn investeringsfonds HAL. Van der Vorm stond aan de wieg van het brillenmerk Pearle (intussen verkocht) en ook online retailer Coolblue. Zijn vermogen wordt geschat op 8,5 miljard euro. (cdh)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *