© Dimitri Berlanger

Lembeek

Een dertigjarige man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij op de Bergensesteenweg in Lembeek. Volgens getuigen zou de schutter meermaals richting het slachtoffer hebben geschoten. De schutter vluchtte vervolgens naar een appartement even verderop, waar hij werd opgepakt.

Tom Vierendeels en Dimitri Berlanger

De feiten speelden zich woensdagavond af op de Bergensesteenweg in Lembeek, aan het kruispunt met de Prinsenbos. Volgens getuigen vuurde de schutter vier keer richting het slachtoffer. De verdachte vluchtte nadien naar een appartement op diezelfde steenweg, zo’n vijftig meter verderop.

Commissaris Wannes Monteyne van de politiezone Zennevallei bevestigt dat er zich een schietpartij heeft voorgedaan. “Het slachtoffer vluchtte richting de nachtwinkel en werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar zijn toestand is voorlopig nog onbekend”, verduidelijkt de commissaris woensdagavond. “De vermoedelijke schutter werd gearresteerd.” Volgens getuigen werd ook een tweede persoon uit het appartement meegenomen, maar dat is volgens de politie niet het geval.

30-jarig slachtoffer, 27-jarige verdachte

Het parket Halle-Vilvoorde werd op de hoogte gebracht en zal de omstandigheden verder onderzoeken. “Volgens de eerste informatie deed er zich een discussie voor tussen twee mannen op de Bergensesteenweg”, laat Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde weten. “Daarbij zou één van de twee de andere in de benen hebben geschoten. Het 30-jarige slachtoffer uit Dworp werd naar het ziekenhuis gebracht terwijl de 27-jarige verdachte uit Halle van zijn vrijheid werd beroofd. Een wetsdokter, een wapendeskundige en het labo werden aangesteld door het parket.”

Tijdens de vaststellingen blijft de Bergensesteenweg tussen Tubeke en het kruispunt met de Prinsenbos afgesloten in beide richtingen. Ook aan het appartement van de schutter is politielint gespannen en is een onderzoek aan de gang. Verschillende buurtbewoners worden door de agenten ondervraagd.

© Dimitri Berlanger

© Dimitri Berlanger

© Dimitri Berlanger

© Dimitri Berlanger

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *