Het lijkt erop dat Nederland eindelijk de ogen opent voor de ongemakkelijke waarheid over elektrisch rijden: het is niet de wonderoplossing die de groene evangelisten ons hebben beloofd. Volgens het laatste onderzoek van de ANWB daalt de interesse in elektrisch rijden drastisch. Steeds meer Nederlanders zien de hoge prijzen en het oplaadgedoe niet meer zitten. Is het tij aan het keren tegen de geforceerde push naar een ‘groene’ toekomst?
De nieuwste Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB onthult dat een steeds grotere groep Nederlanders zich afkeert van de elektrische auto. De redenen? Astronomische kosten en alledaagse onpraktischheden. Een elektrische auto kost gemiddeld €45.850, terwijl de gemiddelde Nederlander niet meer dan €31.698 aan een nieuwe auto wil uitgeven en zelfs dat is al een vermogen vergeleken met wat men bereid is voor een traditionele benzineauto te betalen. Het gat tussen wens en werkelijkheid is maar liefst €14.000; geen kleinigheid in een tijd waarin de kosten van levensonderhoud al door het dak gaan.

De politieke en sociale polarisatie rond elektrisch rijden wordt ook steeds duidelijker. Elektrisch rijden, eens het symbool van vooruitstrevendheid, wordt nu steeds meer gezien als een hobby voor de rijken en de eco-elites die anderen hun wil op willen leggen. Terwijl gewone burgers worstelen met de hoge kosten van levensonderhoud, wordt van hen verwacht dat ze meegaan in een dure, door de overheid gesponsorde transitie naar een technologie die nog lang niet rijp is voor het grote publiek.

Wat zegt dit over het beleid van onze overheid? Dat het ver van de realiteit van haar burgers staat. In plaats van te investeren in breed toegankelijke, praktische en betaalbare technologieën, blijven onze beleidsmakers vasthouden aan hun groene dromen, gefinancierd door de belastingbetaler. Dit terwijl de infrastructuur voor elektrisch rijden nog steeds te wensen overlaat, en de gemiddelde Nederlander met de brokken zit.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Het wordt tijd dat we deze onhoudbare situatie herzien. De Nederlandse burger verdient beter dan gedwongen te worden om mee te doen aan dit kostbare groene experiment. We hebben praktische, betaalbare oplossingen nodig die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de gewone man. Laat de realiteit, niet idealisme, ons beleid leiden. Het wordt tijd dat de overheid stopt met het spelen van Sinterklaas met ons geld en begint met het bieden van echte oplossingen voor echte mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *