Bij een Russische raketaanval op de Oekraïense havenstad Odessa aan de Zwarte Zee zijn maandag zeker vier doden gevallen. Er zijn ook 28 mensen gewond geraakt. Bij de aanval werd een landgoed getroffen dat in de omgeving weleens ‘het Harry Potter-kasteel’ wordt genoemd.

Bron: Kyiv Independent, Pravda

Gisteren om 21:51

In een eerste verklaring op berichtendienst Telegram maakte de gouverneur van de regio, Oleg Kiper, melding van twee mensen en een hond die waren gedood en acht mensen die gewond waren geraakt, onder wie een jongen van 12. Later stelde de Nationale Politie van Oekraïne de dodentol bij naar vier en het aantal gewonden naar 28. Bij de gewonden zouden ook een zwangere vrouw en twee kinderen zijn. Vier mensen zouden in kritieke toestand zijn.

Door de aanval raakten onder meer woongebouwen beschadigd. De Oekraïense luchtmacht had kort daarvoor gewaarschuwd voor een “moeilijker te onderscheppen” raketdreiging. Onder meer een gebouw dat de bijnaam ‘Harry Potter-kasteel’ draagt liep zware schade op. Beelden op sociale media tonen hoe de torens van het kasteel in brand staat.

Het gebouw zou de woonplaats zijn van Sergej Kivalov, een Oekraïense politicus die onder de pro-Russische ex-president Viktor Janoekovitsj diende en tevens hoofd is van de National University Odesa Law Academy. Volgens Oekraïense mediaberichten zou Kivalov ook tot de gewonden behoren.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *