© REUTERS

Nederland kleurt deze zaterdag weer helemaal oranje want koning Willem-Alexander viert zijn 57ste verjaardag met zijn gezin in Emmen. Maar ook in de rest van Nederland wordt er volop feest gevierd.

Bron: DE TELEGRAAF

Vandaag om 11:25

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt dit jaar gevierd in Emmen, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Drenthe. Het gezin is in de voormiddag toegekomen én is vandaag ook compleet. Alle drie prinsessen zijn namelijk aanwezig, dat was vorig jaar niet het geval.

Toen was Alexia er niet bij vanwege examens op haar school in Wales. Dit jaar was het even de vraag of Ariane er wel zou zijn, zij zit op school in Italië. Ook onder andere prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Floris en prins Pieter-Christiaan zijn bij de viering. Oudere familieleden zoals prinses Beatrix en prinses Margriet zijn er al jaren niet meer bij.

LEES OOK. Nederland wordt weer gek op Koningsdag: deze (Neder)belgen springen zaterdag zeker de grens over

(Lees verder onder de foto’s)

© REUTERS

© REUTERS

Wandeling

Koning Willem-Alexander en zijn familie zijn door een peloton wielrenners begeleid naar het startpunt: het Noorderplein. Via de Hoofdstraat wandelt de familie naar het Marktplein, het Rensenpark, het gemeentehuis, het skatepark en langs dierenpark Wildlands. De dag wordt afgesloten bij het hoofdpodium op het Raadhuisplein. In principe wordt de route in twee uur tijd afgelegd.

Langs de route drommen honderden mensen om een glimp op te vangen van de koninklijke familie of om Willem-Alexander een hand te geven. Er wordt gejuicht en volop foto’s gemaakt. Ook vanaf balkons kijken mensen toe hoe de koninklijke stoet voorbij trekt. Voor het eerst in meer dan twintig jaar vieren de Oranjes Koningsdag in Drenthe. De laatste keer was in 2002: toen bezocht koningin Beatrix op 30 april Meppel en Hoogeveen. Beatrix koos op Koninginnedag vaak voor twee verschillende plaatsen, meestal in dezelfde provincie.

© REUTERS

© REUTERS

© EPA-EFE

© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *