Help ons door dit met anderen op je social media te delen!

Ik denk dat ik nu even moet ingrijpen, zei de 70-jarige Piet de Haan uit Dokkum toen de burgemeester van Noardeast-Fryslân op het punt stond hem een lintje van de koning op te spelden.

“Ik heb een probleem met ‘Zijne Majesteit’. Ik denk niet dat ik daaraan meedoe,” zei De Haan tegen de burgemeester. “Het valt me een beetje tegen van de mensen die dit aangevraagd hebben, dat ze niet begrijpen dat ik niks met het Koninklijk Huis heb. Dat ik dat eigenlijk heel storend vind.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/veel-steun-voor-man-die-lintje-van-de-koning-weigert-diepe-buiging-1.png

“Het is voor mij geen eer, het is een soort dolksteek,” vervolgde hij.Stap te ver

Voor de camera van RTV NOF zei De Haan dat hij het koningshuis ‘een heel raar iets’ vindt. “Om nou van de koning een lintje te krijgen als waardering, dat gaat mij een stap te ver. Dat moeten we niet hebben.”

Zijn dochter Ineke zei van tevoren al dat de kans bestond dat hij zou weglopen. “Het is een man van principes. Het gaat om de erkenning.”

Diepe buiging

Piet kan rekenen op veel steun. “Ik snap deze man wel dat hij een lintje weigert. Wie wil er nu een lintje van de Oranjefamilie die jouw familie na je dood meteen moet teruggeven: je krijgt het in bruikleen. Meer waardevol is de waardering van de bevolking voor je vrijwilligerswerk!”

Klokkenluider Huig Plug zegt: “Lang leve Piet de Haan!” En Telegraaf-journalist Wierd Duk voegt toe: “Piet wil ‘m niet!”

“Diepe buiging voor Piet de Haan,” schrijft historicus en journalist Tineke Bennema. “Stickers krijgen van een koning is niet meer van deze tijd.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *