Lapscheure/Maldegem/Knokke-Heist

In de Natiënlaan richting Maldegem vond zaterdagnamiddag kort na 16 uur een zwaar verkeersongeval plaats. Ter hoogte van het kruispunt met de Landsdijk in Lapscheure kwam een motorfiets in de flank van een personenwagen terecht. De klap was bijzonder zwaar en de motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Arne Franck

Rond 16.15 uur volgde een donkere personenwagen Kia de Landsdijk in Lapscheure. Toen de wagen vanuit de Landsdijk de Natiënlaan wou kruisen kwam het tot een aanrijding met een motorrijder, die de Natiënlaan volgde. De klap was bijzonder hevig en de motorrijder, een 33-jarige man uit Maldegem, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de personenwagen, een 28-jarige man uit Knokke-Heist, bleef ongedeerd. Hij legde een negatieve alcohol- en drugstest af. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige had de personenwagen voorrang moeten verlenen aan de motorrijder. De precieze omstandigheden worden wel nog verder onderzocht.

© aft

© aft

© aft

© aft

© aft

© aft

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *