Lier

De politie van Lier is een onderzoek gestart naar een vechtpartij die vrijdag plaatsvond aan Campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum. Een 15-jarige jongen kreeg er heel wat klappen. De vechtpartij werd gefilmd en de beelden deden al snel de ronde via sociale media.

Stijn Van de Sande

De feiten speelden zich vrijdag na school af aan Campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum in Lier. Een 15-jarige jongen wordt er omsingeld door een enkele tientallen andere scholieren. Op videobeelden die de ronde doen op sociale media is te zien hoe de jongen van twee gasten enkele klappen op het hoofd en een aantal stampen moet incasseren. De omstaanders grijpen niet in.

“We werden niet ter plaatse geroepen voor de vechtpartij, maar intussen diende de jongen wel een klacht in”, zegt politiewoordvoerster Magalie Derboven van de lokale zone. “We nemen dit ernstig en zijn een onderzoek gestart. Op basis van de info die we op dit moment hebben, zoals de camerabeelden, stellen we alles in het werk om de vechtersbazen te identificeren. De zaak krijgt sowieso een staartje.”

De jongen, die erg onder de indruk is, liep bij het incident lichte verwondingen op. Volgens zijn mama is het niet de eerste keer dat er gewelddadige incidenten zijn aan een Lierse school. “Maar een grote geweldproblematiek hebben we zeker niet”, stelt Derboven. “Sommige problemen verschuiven van de grote steden richting Lier, maar het is zeker niet dat er wekelijks zulke vechtpartijen zijn. We blijven wel alert.”

Drillrap

Ook burgemeester Rik Verwaest (N-VA) nuanceert dat het onveilig zou zijn in de Lierse schoolomgevingen. “We hebben veel scholen en jammer genoeg zijn er leerlingen die het te bont maken, maar grote problemen zijn er niet. Dat merken we op het terrein en in de cijfers. Maar uiteraard nemen we elke vechtpartij ernstig en zullen de politie en het parket hun werk doen.”

Enkele jaren geleden kreeg Lier wel af te rekenen met zogenoemde drillrappers die voor overlast zorgden. Zij pochten met wapens en verheerlijkten geweld. “Maar die problematiek hebben we uiteindelijk vrij snel onder controle gekregen”, aldus de burgervader.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *