Mélissa Ansel, een 38-jarige vrouw uit Erquelinnes (Henegouwen), is in de nacht van 7 op 8 mei om het leven gekomen nadat ze allicht door haar partner met een balpen in het hart werd gestoken. “Ik wist dat hun relatie op een dag fataal zou aflopen”, getuigt een vriend.

De feiten speelden zich af in de nacht van dinsdag op woensdag in een rijhuis aan de Rue des Croix-du-Feu in de Luxemburgse provinciehoofdstad Aarlen. Volgens de Franstalige krant Sudinfo werd de 38-jarige Mélissa Ansel rond 1 uur na een hoog opgelopen ruzie door haar partner Claudio M. met een balpen in het hart gestoken. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten. Ansel overleed ter plaatse, de in 1985 geboren M. werd gearresteerd.

“Ze wilde niet luisteren”

Mélissa en Claudio hadden elkaar leren kennen in een afkickcentrum waar ze zich lieten behandelen voor alcoholisme. “Het was niet de eerste keer dat ze in behandeling kwam”, getuigt Jerry* (fictieve naam), een vriend van het slachtoffer die eveneens tijd doorbracht in het afkickcentrum. “Maar ze was vastbesloten om beter te worden, voor haar dochtertje. Meer dan wat ook ter wereld wilde ze de voogdij over haar kleine meisje terug.”

“Ik zei nog tegen Mélissa dat ze niet bij hem moest blijven. Het is het eerste wat ons hier wordt geleerd: ga geen relatie aan met iemand die hetzelfde probleem heeft als jou”

Jerry*

Vriend van het slachtoffer

Jerry omschrijft Mélissa Ansel als een “spontaan en vrolijk iemand”. “Ze hield van het leven en had een groot hart, ze was een geweldige, innemende vrouw”, luidt het in Sudinfo. Ook Claudio was volgens Jerry “een aardige vent”. “Maar wel een beetje temperamentvol. Hij werd zelfs ontslagen uit het centrum. Ik zei nog tegen Mélissa dat ze niet bij hem moest blijven. Het is het eerste wat ons hier wordt geleerd: ga geen relatie aan met iemand die hetzelfde probleem heeft als jou. Maar ze was verliefd en wilde niet luisteren.”

Hoewel Jerry en Mélissa het afkickcentrum allebei hadden verlaten en de laatste tijd geen contact meer hadden, volgde hij haar wel nog op Facebook. “Zij en Claudio maakten ook online voortdurend ruzie. Enkele dagen geleden hield hij haar nog voor een dief en een drugsverslaafde.”

Jerry was dan ook niet verrast toen hij het droevige nieuws vernam. “Ik wist dat het op een dag fataal zou aflopen. Ze waren vergif voor elkaar. Ik denk niet dat Claudio met voorbedachten rade heeft gehandeld. Volgens mij had hij te veel gedronken en pakte hij in een vlaag van woede het eerste wat hij bij de hand had.”

LEES OOK. Alweer was er een contactverbod, alweer kon vrouw niet gered worden: faalt het systeem van tijdelijke huis- en contactverboden?

“Getalenteerde muzikant”

Claudio M. is geen onbekend figuur in de regio. Hij probeerde door te breken als muzikant, speelde in verschillende groepjes, maar slaagde er nooit in om van zijn passie te leven. “Hij was een charmante jongen”, getuigt een voormalig bandlid aan Sudinfo. “Een heel goede muzikant ook. Hij speelde gitaar, bas en contrabas en maakte deel uit van meerdere rockbands. Helaas heeft alcohol hem geruïneerd. In de loop der jaren is hij volledig aan lager wal geraakt.”

Ook een andere kennis omschrijft M. als “aardig en zeer getalenteerd”. “Maar door zijn alcoholmisbruik verloor hij zijn evenwicht. Een paar maanden geleden leek hij plots van de aardbol verdwenen, iedereen maakte zich veel zorgen om hem”, luidt het.

M. werd woensdagnacht van zijn vrijheid beroofd en intussen onder arrestatiebevel geplaatst. Volgens Sudinfo werd de man ook al officieel beschuldigd voor doodslag, al werd dat nog niet bevestigd door het parket van Luxemburg. Gezien het lopende onderzoek wordt er voorlopig geen commentaar gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *