© AFP

Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. In een bericht op X meldt ze dat zij haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerlegt.

Bron: BELGA

Vandaag om 19:24

“Deze beslissing heb ik niet zomaar genomen”, schrijft French Gates. “Ik ben enorm trots op de stichting die Bill en ik samen hebben opgebouwd en op het buitengewone werk dat de stichting doet om ongelijkheden over de hele wereld aan te pakken. De tijd is rijp om verder te gaan met het volgende hoofdstuk van mijn filantropie.”

French Gates begon in 2015 al een eigen filantropisch investeringsfonds met de naam Pivotal Ventures. Dat is opgericht “om sociale vooruitgang in de Verenigde Staten te bevorderen door belemmeringen weg te nemen die mensen in de weg staan”, staat op de website van het fonds.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bill Gates en Melinda scheidden drie jaar geleden. Destijds gaven ze aan wel samen betrokken te blijven bij de Gates Foundation, waaraan het koppel een groot deel van hun vermogen schonk. Mocht de samenwerking te moeilijk blijken, dan was afgesproken dat Melinda French Gates vertrekt uit het bestuur. In hoeverre dat laatste de reden is voor haar vertrek, is niet bekend.

© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *