Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Tegen de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid in, zal het demissionaire kabinet instemmen met het omstreden pandemieverdrag van de WHO.

Demissionair minister Dijkstra (D66) meldt aan de Kamer dat het kabinet van plan is de verdragsteksten goed te keuren. Nederland is mede-initiatiefnemer van het verdrag.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/kabinet-negeert-kamerwens-en-gaat-akkoord-met-who-pandemieverdrag-zo-ziet-een-machtsgreep-eruit-1.png

Volgens de minister hoeft de Kamer zich geen zorgen te maken en heeft het parlement altijd het laatste woord als het gaat om grote verdragen.

Schoffering van het parlement

Het besluit leidt tot grote verontwaardiging. “Een schoffering van het parlement,” vindt Forum voor Democratie. “De zoveelste ondemocratische soevereiniteitsoverdracht die ons wordt opgedrongen.”

Dit betekent dat de WHO nu zal bepalen wanneer er sprake is van een ‘gezondheidscrisis’ en welke maatregelen we daarvoor moeten nemen. Quarantaine, isolatie, reisbeperkingen, digitale vaccinatiepaspoorten: de WHO kan het ons allemaal opleggen, aldus FVD.

De partij roept op deze beslissing terug te draaien en heeft een petitie gelanceerd die je hier kunt ondertekenen.

Dit heeft niets meer met democratie te maken

“Wereldwijd leven grote zorgen over deze globalistische machtsgreep door de WHO. Maar, uiteraard, stemt het kabinet als braafste jongetje van de klas gewoon in,” merkt oud-Kamerlid Wybren van Haga op.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “Zo ziet een machtsgreep eruit. Dit heeft niets meer met democratie te maken.”

Spoeddebat

“Na Van Huffelen – die tegen een duidelijke meerderheid ‘een middelvinger opstak’ en tekende voor een Europese digitale identiteit – doet Dijkstra nu precies hetzelfde,” stelt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt vast.

“Voor mij is de Nederlandse democratie zo dood als een pier,” zegt hij.

De BoerBurgerBeweging heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht van minister Dijkstra en een spoeddebat aangevraagd. De partij spreekt van ‘een schoffering van de Kamer’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.4
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *