© Facebook Mickey Richardson

Mickey Richardson heeft het geluk aan zijn kant. Niet alleen won de Brit een metaaldetector bij een tombola, ook vond hij met zijn nieuw speelgoed meteen voor 23.000 pond aan zilveren munten.

Bron: Daily Mail

Vandaag om 18:00

Twee keer prijs, het is weinigen gegeven. Toch overkwam het Mickey Richardson, een Brit uit Bournemouth. “Sinds een paar maanden is het een hobby van mij, om stranden en velden af te struinen op zoek naar verborgen schatten”, zegt de man aan Daily Mail online. “Recent deed ik mee aan een tombola op Facebook en won ik de eerste prijs: een metaaldetector.”

Richardson trok erop uit en zocht uren in een modderig veld in Ansty, een klein dorp in het Engelse Dorset. “Net toen ik er de brui aan wou geven, ving de metaaldetector een sterk signaal op. Ik vond een zilveren muntstuk.” Maar het bleef niet bij één. “Ik kon het amper geloven, ik groef 74 muntstukken op. De volgende dag ging ik terug om er nog enkele op te graven om zo de kaap van 100 munten te bereiken. Het werden er 234.”

Aangenomen wordt dat de munten, met de beeltenis van koning Edward VI, koningin Elizabeth I, James I en Charles I, in 1644 op een boerderij begraven werden tijdens de Engelse Burgeroorlog. De eigenaar kwam waarschijnlijk om het leven tijdens het conflict waardoor de munten eeuwenlang verborgen bleven.

Zomervakantie

De 63-jarige Richardson gaf de munten aan Liaison Officer, iets wat in het Verenigd Koninkrijk verplicht is. Het British Museum onderzocht de munten een tijdje en gaf ze dan terug aan Richardson.

De man trok ermee naar een onlineveiling en zag dat zijn munten 18.500 pond (21.500 euro) opbrachten, met veilingkosten inbegrepen liep dat zelfs op tot 23.000 pond (26.700 euro). Met de opbrengst, die hij moet delen met de eigenaar van het perceel waar hij de munten vond, wil hij graag een mooie zomervakantie plannen voor hem en zijn vrouw Rosalynd.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *