© AP

In de Londense voorstad Hainault is dinsdag een 36-jarige man gearresteerd nadat hij mensen had aangevallen met een zwaard. Daarbij is een 13-jarige jongen overleden, verschillende mensen raakten gewond.

Bron: BELGA

Vandaag om 14:16

De politie werd ‘s ochtends opgeroepen vanwege een voertuig dat in een huis was gereden in Hainault, een woonwijk ten oosten van Londen. Er waren meldingen dat bij dat incident mensen neergestoken waren. Getuigen zeggen dat ze de aanvaller een “enorm zwaard” zagen dragen. Een persoon hoorde iemand roepen “ze is in haar gezicht gestoken”.

Toen de politie ter plaatse kwam, viel de verdachte ook twee agenten aan. 22 minuten na de oproep, slaagden de agenten erin de man te arresteren. “Een man met een zwaard werd ter plaatse gearresteerd”, aldus de politie.

(Lees verder onder de foto)

De politie zet de straat af.© AFP

Vijf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een 13-jarige jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De toestand van de andere slachtoffers is nog niet duidelijk.

Volgens de politie is er geen terrorisme gemoeid met het incident. “De politie zoekt niemand anders in verband met dit incident. Er wordt extra gepatrouilleerd in het gebied”, zegt burgemeester van Londen Sadiq Khan. Ook de premier van het Verenigd Koninkrijk heeft gereageerd via X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *