Heel Utrecht zocht mee naar de geparkeerde Nissan van Rien Mertens. Nu is hij, na elf dagen, eindelijk terecht. De familie van de 70-jarige man overweegt nu een trackingsysteem te installeren omdat de man zijn kortetermijngeheugen hem al eens in de steek durft te laten.

Bron: RTV Utrecht

Vandaag om 14:29

Het was een reporter van RTV Utrecht, de regionale televisie, die de witte Nissan Evalia zag staan terwijl hij op weg was om een reportage te maken. De jongste dagen zocht iedereen mee en werd er op sociale media druk over gecommuniceerd. Maar geen enkele tip leidde naar het geparkeerde voertuig.

LEES OOK. Nederlandse familie zoekt al tien dagen naar auto nadat vader (70) vergeet waar hij hem parkeerde

Rien Mertens moest een kleine twee weken geleden in Utrecht zijn en zou zich in een parkeergarage parkeren. Maar om aan de hoge parkeerkosten te ontkomen, besliste hij zelf om de wagen een eindje verder te parkeren en daar de fiets uit de koffer te halen en het laatste stuk al fietsend af te leggen. Alles ging goed, maar toen hij terug naar huis wilde, kon hij zijn wagen nergens nog vinden. Misschien liet de politie hem takelen, dacht zijn zoon. Maar de politie vond geen proces-verbaal op zijn naam en nummerplaat.

Misschien liet de politie hem takelen, dacht zijn zoon. Maar de politie vond geen proces-verbaal op zijn naam en nummerplaat

Gestolen

Zoon Evan Mertens plaatste, nadat een grote zoekactie niets had opgeleverd, een hulpoproep op Facebook en kreeg veel tips. Maar na tien dagen was de wagen nog altijd niet terecht, zodat ze begonnen te vrezen dat hij gestolen was. Tot een reporter de reportage herinnerde op de regionale televisie. De wagen stond te blinken op de parking aan De Uithof, bij de universiteit. Hij is intussen opgehaald door de familie.

LEES OOK. Vlaming koopt in beslag genomen auto, maar mag die niet inschrijven door fraude met chassisnummers: “Verkoper kan dat niet nagaan” (+)

Rien had hem daar zelf geparkeerd, maar kon het zich niet herinneren. En de zoektochten die familie en vrienden organiseerden, gingen niet tot daar. “We gaan nu de beste oplossing zoeken om te vermijden dat het weer gebeurt. Een trackingsysteem in de wagen zou veel helpen”, zegt de familie.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *