Tucker Carlson, de Amerikaanse journalist die bekend staat om zijn bereidheid om de moeilijke vragen te stellen en controversiële figuren te ontvangen, heeft onlangs een interview gepubliceerd met de Russische filosoof Aleksandr Doegin. Het interview, uitgezonden op YouTube en X, is volgens velen ‘controversieel’.

Maar waarom? Omdat Carlson de moed heeft om een podium te bieden aan iemand wiens ideeën niet stroken met het dominante Westerse narratief? Het is juist van cruciaal belang dat we bereid zijn om naar alle kanten van elk verhaal te luisteren, zelfs—of misschien wel juist—als we het er niet mee eens zijn.

Volgens de Nederlandse journalist Joost Niemoller biedt het interview belangrijke inzichten in de huidige geopolitieke verhoudingen. Niemoller deelt in een recente tweet dat Doegin in het interview uitlegt waarom er in het Westen, en met name in Amerika en de EU, zoveel weerstand is tegen Rusland. Volgens Doegin is deze weerstand niet nieuw, maar de vorm waarin het nu gegoten wordt, is dat wel.

Doegin tegen Tucker: Waarom in het Westen Rusland zo gehaat wordt

Toen hij in Moskou was, interviewde Tucker Carlson ook Alexandr Doegin. Doegin legt hierin uit hoe het komt dat de linkse, ‘progressieve’ gemeente in het Westen geen probleem had met de vroegere Sovjet Unie, maar…

twitter.com/TuckerCarlson/…

Waar de Sovjet Unie destijds nog enige sympathie kon genieten binnen linkse kringen in het Westen, is het huidige Rusland onder Vladimir Poetin doelwit van wat Doegin beschrijft als ‘Russofobie’. En dat terwijl Poetin en Rusland breken met het progressieve globalisme dat tegenwoordig het Westen domineert.

Doegin argumenteert dat Rusland, met zijn nadruk op traditionele waarden, in directe confrontatie staat met de moderne liberale, of zoals Doegin stelt, ‘woke’ en transhumanistische agenda’s. Deze vorm van liberalisme, die verder gaat dan de vrijheidslievende idealen en zich nu verdiept in culturele en sociale experimenten, staat haaks op de conservatieve en traditionele Russische waarden. Poetin’s Rusland wordt gezien als een bastion tegen deze globale stromingen, wat het tot een doelwit maakt voor hen die geloven dat er geen plaats is voor afwijkende meningen in hun ‘nieuwe wereldorde’.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is vreselijk, maar het is helaas een FEIT: DDS loopt het GROTE risico om GECENSUREERD te worden. Wij MOETEN onszelf daar tegen bewapenen. Gelukkig kunnen we dat gratis en snel doen. Jij kunt namelijk GRATIS EN VOOR NIETS lid worden van onze dagelijkse Nieuwsbrief. Als jij dat doet kunnen we je ALTIJD bereiken ook als Big Tech en het Kartel besluiten dat DDS op zwart moet.

Het is opmerkelijk dat dit soort kritische analyses zelden tot de mainstream Westerse media doordringen. Ze worden afgedaan als controversieel, of erger nog, als desinformatie. Maar het negeren of censureren van deze perspectieven doet meer kwaad dan goed. Het voedt enkel de verdeeldheid en het wantrouwen dat zo kenmerkend is voor onze huidige internationale betrekkingen.

Heel gek, maar je gaat bijna denken dat het laatste precies het doel is van de machthebbers. Dat ze wíllen dat wij en ‘de ander’ elkaar zo weinig mogelijk begrijpen. Dat ze wíllen dat de communicatie met elkaar nul is. Want zo is het immers makkelijker om de eigen bevolking eronder te houden. Maar hé, dat zal vast toeval zijn! De elites hebben immers het beste met ons voor. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *