In de politieke arena waar het gevecht tegen vermeende Russische inmenging gisteren zijn hoogtepunt bereikte, voor veel toehoorders was het eerder een saai debat omdat er noch kop noch staart aan zat, wist Marieke Koekkoek van Volt zich op een wel heel bijzondere wijze te onderscheiden. Niet door haar vurige pleidooi voor meer aandacht voor buitenlandse beïnvloeding, noch door haar samenwerking met Pieter Omtzigt in een nobele strijd tegen omkoping. Nee, Koekkoek stal de show met iets wat rechts Nederland deed schudden van het lachen: een Freudiaanse verspreking die meer zegt over de staat van ons politiek discours dan duizend debatten.

Bij Volt hebben ze een ‘NEGERregister’

In haar betoog, bedoeld om de fundamenten van onze democratie te versterken tegen de duistere krachten van het Kremlin, sprak Koekkoek per abuis van een “negerregister” in plaats van het beoogde “nevenregister”. Deze onfortuinlijke lapsus linguae (red. latijn voor verspreking) lanceerde haar onbedoeld naar het middelpunt van spot en hilariteit. Maar, zoals het vaak gaat in de politiek, onthult een verspreking soms meer dan duizend woorden.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ironie van de situatie. Volt, gefinancierd door de dubieuze miljardair George Soros, beschuldigt anderen van Russische inmenging. Tegelijkertijd zijn ze zelf het schoolvoorbeeld van hoe buitenlands geld onze politiek kan infiltreren en manipuleren. Het is de hypocrisie ten top!

Het feit dat rechts Nederland smakelijk lacht om deze verspreking, is niet omdat we de ernst van de situatie niet inzien. Integendeel, we lachen omdat het de enige manier is om niet te huilen over hoe ver sommige politieke partijen zijn afgedwaald van wat werkelijk telt: het beschermen van Nederlandse belangen en het voeren van een integere, op feiten gebaseerde politiek.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 

Dat Koekkoek en Volt nu de helden willen spelen in de strijd tegen Russische inmenging, terwijl ze zelf verstrikt zijn in de tentakels van Soros’ financiering, laat zien hoe diep de ironie en de absurditeit van hun politieke positie is ingebed. Het is tijd dat we dit soort politieke kluchten doorzien en ons realiseren dat de ware ondermijning van onze democratie soms komt in de vorm van zelfbenoemde redders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *