Het is nauwelijks te bevatten, maar de knettergekke burgemeester van Arnhem, Ahmed Marchouch, heeft oud-gevangene in Guantanamo Bay uitgenodigd om dé spreker te worden bij de 5 mei-herdenking in zijn stad. Deze man heeft een láng verleden als radicale moslimextremist. Het is een grove schande.
“Stil staan en doorgeven van vrijheid, democratie en rechtsstaat,” aldus Marcouch op X. “Doe samen met ons mee en met onze inspirerende gastspreker Mohamedou Ould.” Daar heeft hij een poster bij gezet met een ‘aansprekende’ foto van de man in kwestie, en de uitleg: “Ontdek het inspirerende verhaal van Mohamedou Ould Slahi. Hij zat 14 jaar lang vast zonder aanklacht in Guantanamo Bay. Eén van de meest beruchte gevangenissen ter wereld.”

Stil staan en doorgeven van vrijheid democratie en rechtsstaat, doe samen met ons mee en met
Onze inspirerende gastspreker
@MohamedouOuld in #Arnhem

Daarop wordt die man geprezen vanwege zijn “veerkracht” en “optimisme.” Nederlanders zouden daar heel veel van kunnen leren.

Natuurlijk is dit een beetje merkwaardig. Ja, Gitmo was wanstaltig in die zin dat er mensen werden vastgehouden zonder dat ze zich ooit mochten verdedigen voor een rechter. Dat kan en mag niet. Dat is niet hoe we opereren in het Westen.

Maar veel zo niet alle gevangenen zaten daar omdat ze moslimextremisten waren en banden hadden met de Taliban dan wel Al Qaeda.

En wat blijkt? Meneer heeft een lange geschiedenis wat dat betreft. Hij werd niet zomaar van straat geplukt. Oh nee. Het gaat om een vent met overduidelijke radicale denkbeelden – en een heel verdacht reispatroon.

In 1991 trainde hij in Al Qaeda’s beruchte Al-Farouq trainingskamp. Daar zwoer hij trouw aan die terroristische organisatie, bericht Roy Grinwis correct op X. Slahi’s schoonbroer was Abu Hafs al-Mauritani. Wie dat was? De spiritueel adviseur van Osama Bin Laden. Ja, echt waar.

“Zonder aanklacht in #Gitmo

Maar ondertussen:
Reisde hij in december 1990 vanuit #Duitsland 🇩🇪 naar #Afghanistan 🇦🇫 “om de mudjahedin te steunen”.

1991 trainde hij in Al- Qaeda’s beruchte Al-Farouq trainingskamp en zwoer trouw aan deze terroristische organisatie.

🧵1/7

Stil staan en doorgeven van vrijheid democratie en rechtsstaat, doe samen met ons mee en met
Onze inspirerende gastspreker
@MohamedouOuld in #Arnhem

Begin 1992 ging hij terug naar Afghanistan. Voor twee maanden. Naderhand zei hij dat hij de banden met die terreurorganisatie verbroken had.

Helaas gelooft lang niet iedereen dat. Hij wordt er namelijk van verdacht dat hij een recruiter was van Al Qaeda. In 1998 sprak hij telefonisch met zijn zwager… een telefoon die “te herleiden was naar Bin Laden.” Oeps.

Replying to @RoyGrinwis

Slahi’s zwager was “Abu Hafs al-Mauritani” spiritueel adviseur van Osama Bin Laden.

Begin 1992 reisde hij voor 2 maanden terug naar Afghanistan.

Nadat hij terug kwam uit Afghanistan claimde hij dat hij alle banden met #AlQaeda had verbroken.

🧵2/7

In 1999 had hij drie Al Qaeda-gekkies in huis, in Duitsland. Die vertelde hij dat ze naar Afghanistan moesten gaan om te trainen. “Eén van hun was Ramzi bin al-Shibh de recruiter van de 9/11 kapers.” De andere twee “gasten” eindigden als 9/11-kapers.

Replying to @RoyGrinwis

In 1999 had hij 3 leden van Al-Qaeda in huis in Duitsland die hij adviseerde om naar Afghanistan te reizen voor training.
1 van hun was Ramzi bin al-Shibh de recruiter van de 9/11 kapers de ander 2 leden zouden later 2 van de 11 kapers van 9/11 worden.

🧵4/7

En zo valt er nog veel meer te zeggen over deze man. Hij vertrok naar Canada waar hij een prominente moskeeleider werd. Een volgeling van die moskee werd betrapt met enorme aantallen explosieven. Je raadt nooit wat hij daarmee wilde doen…

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke correctheid. Dít kan gewoon niet. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen complete gekken als Marcouch!
Het Amerikaanse dossier over deze engnek kun je hier vinden en lezen. PDF waarschuwing, natuurlijk.

Deze man. Deze engnek. Deze doodenge kansenparel. Met dit verleden… wordt nu dus uitgenodigd door Marcouch en neergezet als een “inspirerende” spreker. En dan ook nog eens op 5 mei.

Het is ongelooflijk wat hier gebeurt. Marcouch vliegt totaal uit de bocht – en het engste van alles is dat de media én de politiek erover zwijgen. Hoe kan dat in vredesnaam? Dat hij niet veroordeeld is, soit. Maar dat hij vervolgens dan naar Nederland wordt gehaald voor ónze Bevrijdingsdag? Totaal gestoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *