Mariska den Eelden is een Nederlands studentje. Hartstikke leuk. Helaas is dit meisje lid van Volt en dus helemaal geschift. Ze gebruikt haar bereik op X om letterlijk op te roepen tot een grootschalige oorlog met Rusland. Want Poetin“>Vladimir Poetin zou doodsbang zijn voor de enorme militaire slagkracht van de EU!

Het gaat Oekraïne bepaald niet voor de wind. Het land is al een paar jaar deels bezet en het ‘tegenoffensief’ van Kiev is uitgelopen op een ramp. Sterker nog, de laatste weken en maanden is het vooral Rusland dat langzaam terrein wint in het oosten van het land. Niet zo gek, want de Russen hebben een echte oorlogseconomie opgezet, terwijl Oekraïne afhankelijk is van het Westen dat lang niet snel genoeg munitie en ander oorlogsmaterieel kan produceren.

Jammer genoeg leven Eurofielen in een totaal andere wereld. Een fantasiewereld. Deze engnekken denken dat de rest van de wereld bang is voor de EU. Want jongens, de EU is militair zó sterk, de rest van de wereld heeft het niet meer!

Volt-gek

Zie bijvoorbeeld Mariska den Eelden. Dit figuur is een “Erasmus-studente,” wat inhoudt dat ze op kosten van dat programma elders studeert. In haar X-bio schrijft ze daarbij dat haar “meningen van mezelf zijn” (joh, van wie anders?), en tagt ze die halve zolen van Volt. Die partij steunt ze dus.

“Het glas is half vol! Europeaan in m’n hart. Team Rood,” schrijft ze er ook nog bij. Dat laatste betekent natuurlijk dat mevrouw socialist is.

Deze malloot verspreidt op X de meest belachelijke propaganda. Ze wil dat er een grote Europese oorlog komt. EU-lidstaten moeten in het verweer komen tegen Rusland en de strijd direct aangaan met Poetin.

“Het lijkt erop dat het Kremlin doodsbang is voor een Europese troepeninzet,” schrijft deze volidioot op X. “Online botfarms werken 24/7 om Macron en zijn ondersteuners aan te vallen. Poetin begrijpt één ding: Rusland heeft het nu al moeilijk terwijl Europa nog niet eens begonnen is. De strijd is net begonnen!”

The Kremlin seems really afraid of a 🇪🇺 troop deployment. Online bot farms are working 24/7 to attack Macron and those who support him. Putin understands one thing: Russia is already struggling while Europe hasn’t even started yet. The fighting has just begun!

Natuurlijk kun je hierom lachen. Veel reageerders doen dat dan ook op X. Ze wordt de les gelezen, weggezet als een “Erasmus studentje en Volt volgertje.” Helaas zijn er ook mensen die net zo gek zijn als zij. Die reageren namelijk door te stellen dat ze gelijk heeft, dat Poetin werkelijk bang is voor Frankrijk, en dat het moment nu is om Rusland de vernieling in te helpen.

“Frankrijk kan Rusland in haar eentje verslaan,” zegt één zo’n gek tegen de nog gekkere Mariska. Die halve gare reageert daar vervolgens op met: “De volgende stap is om de entiteit genaamd Rusland te ontmantelen. Dat land opsplitsen is de enige manier om een einde te maken aan zijn imperialisme.”

Ah. Ja. Je kunt alleen een einde maken aan het imperialisme van Rusland door lekker imperialistisch te gaan doen als EU zijnde. Helemaal logisch.

Nucleair Rusland

Maar wacht eens even… Rusland is de grootse nucleaire macht ter wereld. Als Moskou wil kunnen Parijs, Lyon, Marseille, Berlijn, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Frankfurt, Wenen, Londen, Hamburg, Madrid, Barcelona, en al die andere grote West-Europese steden letterlijk in 15 minuten tijd van de aardbodem geveegd worden.

Letterlijk. Zomaar.

“Oh ja, dan vechten wij terug en doen we hetzelfde met Sint Petersburg en Moskou!” Oh wat flink dat je tientallen miljoen Russische burgers wil vermoorden, EU-gek. Maar heb je er ook over nagedacht dat het een reactie is en dat we op dat moment dus zelf al honderden miljoen burgers verloren hebben in West-Europa. Hele steden weg?

Oorlogseconomie

En dat is niet alles. Zelfs als we het over gewone legers hebben is Rusland waarschijnlijk sterker dan álle EU-landen bij elkaar. Rusland loopt niet zo even over Oekraïne heen, dat is waar. Maar dat is de strategie ook helemaal niet – plus, Rusland vecht feitelijk al tegen de hele NAVO.

Wat daarbij opvalt is dat Europa op dit moment weinig materieel kan ‘geven’ (let wel, de Oekraïeners betalen ervoor, met geleend geld) omdat het materieel er gewoon niet is. De Russen hebben de afgelopen jaren een echte oorlogseconomie opgebouwd en kunnen vrijwel onbeperkt materieel produceren. Daarom vinden ze een lange strijd helemaal prima. Ze putten de NAVO gewoon uit.

Die Volt-mafketels begrijpen dát niet eens. Ze zijn werkelijk, totaal, doorgeslagen. Ze leven in een alternatieve werkelijkheid en denken écht dat de EU Rusland wel even op de mat kan leggen – zonder dat het ons in Europa miljoenen doden kost…

Of interesseert dat laatste ze niet omdat ze denken dat zij wel veilig zullen zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *