Het was gisteravond heerlijk om te zien. NSC-leider Pieter Omtzigt nam vier minuten de tijd om PvdA’er Maarten van Rossem live op tv billenkoek te geven. Van Rossem praatte steeds weer op bijzonder negatieve wijze over de PVV. Dat kan, zei Omtzigt. Maar ondertussen is het ‘t centrum van de politiek dat al decennia niet geleverd heeft. En dat gezeur over dat de PVV alleen maar bezig is met migratie is ook nog eens je reinste onzin. Een mooi – en verrassend – optreden van de NSC-baas.
“Wat hier gebeurd is, is dat partijen in het centrum van de politiek tien/vijftien jaar niet geleverd hebben,” aldus Omtzigt tegen Van Rossem toen die weer eens zijn beklag deed over de partij van Geert Wilders. “Dus elke keer werd gezegd door iemand die lijsttrekker bij de VVD was dat de migratie minder zou zijn. Tien jaar lang kregen ze de minister of staatssecretaris die over migratie ging, en tien jaar lang is de migratie omhoog gegaan en kregen we geen maatregelen.”

Bijna 4 minuten billenkoek voor oud PvdA-lijstduwer Van Rossem. Je kan denigrerend doen over Wilders en de PVV maar het politieke midden heeft 25 jaar beloftes gedaan en steeds opnieuw niet geleverd
#op1 #op1npo #omtzigt

“De Partij van de Arbeid kwam in 2012 met beloftes […] aan de macht. En wat deden ze? Ze hebben een belasting ingevoerd op betaalbare huurwoningen, als enige land ter wereld,” ging Omtzigt verder. Vervolgens zei Van Rossem quasi-grappig dat de PvdA inderdaad een moment van “zelfmoord” heeft gehad wat volgens hem tegenwoordig “gebruikelijk is” bij “grote partijen.”

Maar Omtzigt was nog niet klaar met zijn relaas. “Ik noem dit moment, en ik snap dat u tussen mij door wil praten, omdat u in 2012 op de lijst van de PvdA stond. Het is één van de redenen wat daar gebeurd is, dat de middenpartijen…” op dat moment werd hij weer onderbroken, zelfs door de presentator.

“Het niet leveren van het midden van de politiek om dingen waar Nederland [heel lang] om gevraagd heeft, en dat gaat om hoe kom ik rond, kan ik een woning vinden, is dat onderwijs van goede kwaliteit, krijg ik later de zorg die ik wil hebben?” Op al dat soort zaken hebben die middenpartijen gewoon niet geleverd.

Van Rossem zei daarop dat hij niet gelooft dat een kabinet waar de PVV deel van uitmaakt die problemen wel even gaat oplossen. Gelooft Omtzigt dat dan wel?

Omtzigts reactie op de anti-PVV retoriek van Van Rossem was vervolgens erg goed. Want, zei Omtzigt, Van Rossem en zijn maten doen net alsof de rechtsstaat in het geding komt bij de PVV. Maar wat te zeggen van het gedrag van de middenpartijen van de afgelopen jaren?

De laatste decennia worden, zei Omtzigt, gekenmerkt door het feit dat rechters allerlei uitspraken hebben gedaan over een groot scala aan onderwerpen waar de politiek vervolgens “niets mee gedaan” heeft. Dat is al jaren zo.”

Geloof jij dat het Echte Rechtse Geluid van DDS onmisbaar is? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons overeind te blijven staan in deze bijzonder moeilijke tijden! Het kartel wil niet alleen lastige partijen vernielen, maar ook lastige média. Daarom zijn we afhankelijk van jouw steun. Steun ons vandaag nog en help ons pal te staan voor de Waarheid. Elke dag weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *