Ieper

De ‘kangoeroekwestie’ is van de baan. Nadat zijn witte kangoeroe een maand geleden ontsnapte, mocht eigenaar Karel Cannaert (48) maandag zijn dier ophalen in het Ieperse Bellewaerde Park. Karel ventileerde eerder zijn ongenoegen over de voorgestelde onkostenvergoeding van het park, maar hoeft uiteindelijk niets te betalen.

Thijs Pattyn

LEES OOK. Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een maand geleden ontsnapte een witte kangoeroe uit een verblijf langs de Zonnebeekseweg in Ieper. Nadat het dier ’s nachts gemeld werd in een tuin, kon de brandweer de kangoeroe vangen en binnenbrengen in het Ieperse Bellewaerde Park, waar het voorlopig opgevangen werd. (Lees verder onder de foto)

Nadat het dier ’s nachts gemeld werd in een tuin kon de brandweer de kangoeroe vangen en binnenbrengen in het Ieperse Bellewaerde Park, waar het voorlopig opgevangen werd.

Even later meldde Karel Cannaert (48) uit de Heuvellandse deelgemeente Wijtschate zich als eigenaar, maar hij kon zich niet vinden in de voorgestelde onkostenvergoeding van de parkdirectie. “De aankoop van tien tickets van Bellewaerde Park? Dat gaat al snel om een bedrag van zo’n 450 euro. Daar ga ik niet mee akkoord. Het voelt aan alsof ik losgeld moet betalen. Ik krijg niet graag het mes op de keel”, verklaarde hij toen.

LEES OOK. Ontsnapte kangoeroe blijft in Bellewaerde na dispuut met eigenaar: “Ik betaal geen losgeld”

Politiebemiddeling

De man vroeg de politie ter plaatse, die een poging deed om te bemiddelen in de onthaalruimte van het park. Er werd geen vergelijk gevonden, waarna de kangoeroe voor onbepaalde duur in het park bleef. Karel ventileerde zijn ongenoegen in de media, maar daarna bleef het wekenlang stil rond de kangoeroekwestie. Afgelopen maandagnamiddag mocht Karel dan toch zijn dier komen ophalen in het park. (Lees verder onder de foto)

De kangoeroe in de kooi, die Karel gebruikte om het dier op te halen in het Ieperse Bellewaerde Park.© Thijs Pattyn

“Ik hoefde uiteindelijk niks meer te betalen. Gelukkig maar, want ik beschouwde het voorstel als afpersing”, aldus Karel, die meerdere witte en bruine kangoeroes houdt. “Een hobby. Het dier kon destijds ontsnappen via gaten, die konijnen hadden gegraven onder de afsluiting. Ik ga de kangoeroe nu meenemen naar Wijtschate in plaats van naar het verblijf in Ieper. Daar zitten minder konijnen.”

Bellewaerde wil niet meer reageren op de kwestie.

Het kangoeroeverblijf van Karel langs de Zonnebeekseweg in Ieper.© Thijs Pattyn

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *