Op een gespannen zondag aan de Universiteit van Washington kwamen tegengestelde groepen bij elkaar toen studenten die protesteerden tegen de banden van de school met Israël en Boeing tegenover demonstranten stonden die Israël steunden. De mars “United for Israel”, georganiseerd door The Pursuit NW, een christelijke kerkgroep, telde honderden deelnemers maar werd rond 18.00 uur vreedzaam afgesloten zonder incidenten.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

Vóór het evenement was de verwachting van conflicten hoog, met de universiteit die zich schrap zette voor mogelijke confrontaties. Het protestkamp tegen Israël, dat bekend staat als Popular University for Gaza, is sinds de oprichting eerder in mei aanzienlijk gegroeid en heeft nu ongeveer 100 tenten. De beveiliging was streng: de politie van UW en staatsagenten werden ingezet en er werden metalen hekken geplaatst om de demonstranten te scheiden van de tegendemonstranten.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingsaliber!

De mars begon op het Rode Plein op de campus. Pursuit Pastor Russell Johnson benadrukte de vreedzame intentie achter hun demonstratie. Gehuld in Israëlische en Amerikaanse vlaggen scandeerden de demonstranten ondersteunende leuzen en luisterden ze naar Johnson’s toespraken waarin hij pleitte voor de bescherming van Israëlische gijzelaars en het einde van het kampement.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/pro-israel-antifa-gesteunde-pro-palestijnse-strijdkrachten-botsen-in-seattle-videos-4.jpg 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/05/2024.05.06-01.19-redvoicemedia-6638d8c829cea-600×337.jpg

Het protest benadrukte een diepe verdeeldheid over de banden van de universiteit en bredere geopolitieke kwesties, die een microkosmos weerspiegelt van nationale debatten die spelen op universiteitscampussen in het hele land. Terwijl de spanningen aanhouden, pleiten beide groepen sterk voor hun zaak en roepen op tot bredere discussies over campusbeleid en internationale afstemming. Dit evenement aan de Universiteit van Washington is een schrijnend voorbeeld van hoe binnenlandse instellingen slagvelden zijn voor mondiale kwesties, met studenten en leden van de gemeenschap die zich hartstochtelijk mengen in deze complexe debatten.

Radicales UNMASKED: Saul Alinsky’s ‘Rules For Radicals’ en het huidige politieke landschap [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *