© AFP

In Malmö werd vrijdagnamiddag een eerste keer de finale van het Eurovisiesongfestival gerepeteerd van zaterdag. Opvallend: Joost Klein trad niet op tijdens de repetitie. Er zou sprake zijn van “een incident” met Klein.

Vandaag om 14:39

Nederland had een plek toegewezen gekregen van de producers. Joost Klein landde uiteindelijk met zijn Europapa op plaats vijf. Wanneer de landen vrijdag een voor een opkwamen tijdens de zogenaamde landenparade verscheen hij wel ten tonele als vijfde. Maar wanneer het uiteindelijk aan hem was om te repeteren, ging de organisatie meteen naar de zesde deelnemer van de dag. En dat is Israël. De rekwisieten voor het Nederlandse optreden stonden wel al op het podium, maar werden weer weggehaald.

In de zaal was er verwarring. Het is niet duidelijk wat er aan de hand is. De Nederlandse delegatie heeft voorlopig nog niet gereageerd. “We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending. Klein zal voorlopig niet repeteren”, staat in een verklaring van de European Broadcasting Union (EBU).

bekijk ook

Joost Klein onderbreekt vraag aan Israëlische zangeres over de veiligheid: “Waarom moet ze niet antwoorden?”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *