De jonge wolf die de voorbije vier dagen vanuit Hoogstraten naar Sint-Job-in-’t-Goor en Zoersel was gezworven, is doodgereden. Dat bevestigt Welkom Wolf.

Deze morgen werd het dier nog gespot in Antwerpen-Noord en Schilde. Een man die ’s ochtends vroeg naar zijn werk reed, kwam de wolf tegen in Antwerpen-Noord. Uit foto’s bleek dat het dier in de richting van Zoersel liep.

Hoewel het dier optimaal gebruik wist te maken van onze infrastructuur door zich te verplaatsen via bruggen en fietspaden is het dichte wegennet in het druk bebouwde Vlaanderen hem fataal geworden. De wolf is deze namiddag aangereden in Zoersel.

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek haalde het dier op. Er zal nu verder onderzoek gevoerd worden naar onder andere de afkomst van het dier. De wolf kan afkomstig zijn uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, de Ardennen…. Maar het dier kan evengoed een jaarling zijn uit de Limburgse wolvenroedel van Noëlla en August. Die laatste kwam vorige zomer ook al om het leven door een aanrijding.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *