© Getty

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een wijziging laten doorvoeren in het protocol, wanneer hij de presidentiële helikopter neemt.

Bron: Axios

Vandaag om 20:33

Biden wandelde in het verleden altijd solo over het grasveld aan het Witte Huis naar Marine One, de codenaam voor de presidentiële helikopter. Maar volgens een aantal adviseurs vestigde dat traditionele moment voor de verzamelde pers te vaak de aandacht op de stramme loop van de 81-jarige president.

Biden zou daarom enkele weken geleden beslist hebben om het protocol aan te passen: in plaats van het formele beeld van de president alleen, zouden een aantal adviseurs Biden voortaan vergezellen. Op die manier focussen de camera’s naar verluidt wat minder op Biden.

Maatregelen

Er werden in het verleden al vaker maatregelen genomen om de hoge leeftijd van de president wat te verhullen. Zo is het Witte Huis er veel aan gelegen om te vermijden dat Biden nog eens struikelt, zoals dat de afgelopen jaren wel enkele keren gebeurde. Hij draagt daarom bijvoorbeeld schoenen met extra steun, en hij neemt een kortere trap voor het presidentiële vliegtuig Air Force One.

Volgens zijn dokter lijdt de president aan artritis van de wervelkolom en milde sensorische perifere neuropathie van de voeten, waardoor hij wat stijf lijkt te wandelen. Toch is Biden volgens zijn dokter “fit voor de dienst”. Het team van Biden verspreidt veel meer informatie over de gezondheid van de president dan zijn voorganger en rivaal Donald Trump (77).

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *