© AP

Een jonge orka die wekenlang vastzat in een afgelegen lagune in het westen van Canada, heeft zichzelf weten te bevrijden. Het dier bevindt zich intussen opnieuw in open water. “Ongelooflijk nieuws”, zo was te horen bij het steeds aangroeiende aantal supporters ter plaatse.

Bron: The Guardian

Vandaag om 20:32

“Hartverscheurend.” Zo noemde de Canadese premier Justin Trudeau enkele dagen geleden nog het lot van de jonge orka die op eind maart samen met haar moeder vast kwam te zitten in ondiepe wateren van een lagune aan Vancouver Island. De 14-jarige moeder overleed en alle pogingen om haar 2,5 jaar oude kalf te bevrijden, mislukten ook.

De jonge orka, wier naam toepasselijk vertaald kan worden als ‘Dappere kleine jager’, gaf de hoop om ooit herenigd te worden met haar familie echter nooit op en vrijdag in de vroege uurtjes slaagde ze erin om – tijdens de vloed – onder een brug te zwemmen en zich opnieuw in open water te begeven. “Vandaag wordt onze gemeenschap en mensen overal ter wereld wakker met het ongelooflijke nieuws van iets wat alleen omschreven kan worden als trots op het doorzettingsvermogen van deze jonge orka”, aldus de plaatselijke autoriteiten.

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *