Foto: Eva Vlaardingerbroek (Videostill YouTube/Tucker Carlson Network)

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!

Het CPAC-congres in Boedapest zorgt voor consternatie aan de talkshowtafels van de NPO. Veel media die het congres wilden bijwonen, waren daar niet welkom omdat ze werden weggezet als woke. Ook de NOS was niet welkom binnen.

Ondernemer Rutger van den Noort vraagt aan de NOS: “Is dit ook onder een artikel over de Bilderbergconferentie gezet?”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/kijk-kortsluiting-in-de-koppies-bij-de-npo-na-uitspraken-eva-vlaardingerbroek-op-cpac-congres-1.png

“Waren journalisten maar zo boos wanneer ze niet bij Bilderberg mogen zijn,” vult ON!-verslaggever Jonathan Krispijn aan.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Minder blanke mensen

Eén van de sprekers in Hongarije was Eva Vlaardingerbroek. Ze zei onder meer dat de Nederlandse nationale schande en klimaatpaus Frans Timmermans in 2015 al stelde dat diversiteit het lot van de mensheid is en dat Europa divers zal zijn.

Ik denk dat we inmiddels allemaal weten wat ze bedoelen met het woord ‘diversiteit’, vervolgde Vlaardingerbroek. “Het betekent minder blanke mensen, minder van jullie.”

De uitspraken zorgden in de extreemlinkse bubbel voor kortsluiting. “Dit is toch niet te geloven,” reageerde journalist Charles Groenhuijsen aan tafel bij Sophie & Jeroen. “Je kunt het ook fascisme noemen,” voegde Tim Hofman toe.

Ziedend

“Dit is toch absurd,” aldus een lichtelijk verbouwereerde Sophie Hilbrand. NOS-verslaggever Simone Tukker zei verbaasd dat daar ‘eigenlijk vooral gelijkgestemden’ in de zaal zitten die het met elkaar eens zijn. De andere tafelgasten waren het hartgrondig met haar eens.

“Ik vind het echt shocking. Het snijd je echt door je ziel dat we qua beschaving een stap terug doen. Dat had ik niet verwacht,” zei Groenhuijsen nog.

Het fragment wekt veel verbazing. “Ziedend worden de progressief-liberalen wanneer zij eens met een ander wereldbeeld worden geconfronteerd,” merkt fractievoorzitter van FVD in Hoogeveen Vincent Vos op.

Weg met deze NPO

FVD-fractievoorzitter in Westland Jasper van der Voort voegt toe: “Europa zal divers zijn betekent in feite gewoon Europa zal omgevolkt worden. Dit is al decennialang bezig, bizar dat die nietszeggende figuren aan die tafel dat nog niet in de gaten hebben.”

“Als antisemieten op het GroenLinks-PvdA-congres het woord voeren hoor je Tim Hofman, Charles Groenhuijsen en Sophie Hilbrand niet. Maar als iemand het doorgeschoten ‘diversiteitsbeleid’ in iets te rabiate taal aan de kaak stelt, zijn de rapen gaar,” constateert oud-politicus Geert Dales.

“Weg met deze NPO,” roept hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *