© EPA-EFE

Enkele actievoerders in Utrecht vonden geen betere plek dan de stoep van een cafés om orale seks te hebben. Burgemeester Sharon Dijksma spreekt van “schaamteloos gedrag” en “Sodom en Gomorra”. De twee maakten deel uit van een groep van zo’n duizend krakers, ravers en pro-Palestinademonstranten die door de stad trokken en uiteindelijk een pand wilden kraken.

De Telegraaf

Vandaag om 14:17

Klanten en personeel van Café Concours in Utrecht zagen zaterdag tot hun verbazing een activist met een geel hesje op de stoep liggen met open broek. Een demonstrante zat op haar knieën naast hem en bevredigde de man. Het stel stopte pas toen de eigenaresse van de bar agenten erbij haalde. Volgens getuigen waren de deelnemers van de ‘Rave voor de rafelranden’ zwaar aan de drugs. Voor de ’manifestatie’ was een vergunning aangevraagd.

“Ik heb beelden gezien van hoe mensen zich gedroegen en het is onbeschrijfelijk, onfatsoenlijk en schaamteloos. Dit staat mijns inziens ook op gespannen voet met de waarden waar deze personen voor zeggen te staan”, schrijft burgemeester Dijksma aan de gemeenteraad.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Mobiele Eeenheid van de politie (ME) maakte uiteindelijk een eind aan de kraakactie en het feest dat de groep had georganiseerd. Op dat moment waren er al 150 klachten uit de buurt bij de politie ingediend. Er zijn vijf arrestaties verricht.

Dijksma zegt dat de ME niet eerder kon ingrijpen vanwege een politietekort in haar stad. In hetzelfde weekend bezetten ook anti-Israëldemonstranten universiteitsgebouwen in de stad.

LEES OOK.Studentenbezetting Belgische universiteiten breidt uit: “Er is geen centrale coördinatie”

LEES OOK. Studenten en professoren bezetten stadscampus Universiteit Antwerpen: “Er is een genocide gaande, dan kún je niet neutraal zijn”

“Weinig schade”

De veelal gemaskerde demonstranten die vorige week gebouwen van de Universiteit Utrecht hadden bezet, hebben daar volgens de universiteit weinig vernielingen aangericht. “De schade is geïnventariseerd en die is beperkt gebleven”, laat een woordvoerster weten. Ze voegt eraan toe dat de universiteit niet van plan is aangifte te doen tegen de bezetters wegens huisvredebreuk “omdat de inzet voortdurend is geweest om te de-escaleren”.

Een woordvoerder van Rave voor de Rafelranden zegt tegen RTV Utrecht dat de demonstratie overdag ’prima is verlopen’. “We hebben ons netjes aan de regels gehouden. EHBO, porto’s, draaiboeken, alles was in orde. Wat er daarna is gebeurd, wordt nu onterecht aan ons gekoppeld. Natuurlijk is er een link, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor wat mensen na een demonstratie doen.”

De woordvoerder vindt dat de gemeente en de media de gebeurtenissen opblazen’. “Seks op straat? Er ging een filmpje van rond, maar het was helemaal niet op straat. En dan nog: mensen hebben veel vaker seks in de bosjes of op straat.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *