Het Kremlin lijkt vastberaden niet te accepteren dat niet Oekraïne, maar Islamitische Staat (IS) achter de bloedige aanslag in Moskou zat. Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft in een niet te missen toon Amerika opgeroepen om ‘nog eens goed na te denken’ over hun claim dat IS de dodelijke aanslag in Moskou heeft uitgevoerd. Een duidelijk signaal dat Rusland de beschuldigende vinger liever richting Kiev wijst, ondanks overtuigend bewijs dat het toch echt IS was die de verantwoordelijkheid opeiste.

Wat ons hier echt tot nadenken stemt, is de onwrikbare overtuiging van het Kremlin dat de Amerikanen, met hun ‘connecties’ in Kiev, de werkelijkheid proberen te verdraaien. Zakharova’s oproep in Komsomolskaya Pravda laat er geen gras over groeien: Rusland is niet bereid om de realiteit onder ogen te zien en houdt vast aan een verhaal dat de westerse wereld in diskrediet brengt. Ze vergeet gemakshalve dat de VS, in de Sovjet-Afghaanse oorlog, inderdaad de mujahideen-strijders steunden, maar dat was een ander tijdperk met andere regels.

Deze laatste aflevering in de soap die de Russisch-Amerikaanse relaties is, onthult een dieper liggend probleem: een wereldmacht die weigert om de feiten te accepteren zoals ze zijn, en in plaats daarvan kiest voor een pad van complottheorieën en ongefundeerde beschuldigingen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.

Waar dit schip uiteindelijk strandt, is koffiedik kijken. Maar één ding is zeker: in het steekspel van internationale politiek is de waarheid vaak het eerste slachtoffer. Terwijl Rusland blijft weigeren de realiteit te accepteren, blijft de rest van de wereld zich verbazen over de lengtes waartoe het Kremlin bereid is te gaan om zijn narratief te beschermen. Is het pure ontkenning, of speelt er iets anders? Wat het ook is, deze houding draagt niet bij aan een wereld die schreeuwt om transparantie, samenwerking en vooral, vrede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *