© REUTERS

De veroordeelde Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein (72) is opgenomen in het ziekenhuis in New York. Volgens zijn advocaat stelt hij het niet al te goed. “Op vlak van gezondheid is hij een wrak.”

Guy Stevens

Vandaag om 22:37

Voor hij komende week weer naar de gevangenis van Rikers Island moet, werd Weinstein in het ziekenhuis opgenomen voor enkele grondige onderzoeken. Die zijn nodig, want de 72-jarige filmproducent kampt sinds het losbarsten van de #metoo-zaak onder meer met slaapproblemen, diabetes en hartproblemen. Volgens zijn advocaat Arthur Aidala stelt hij het niet al te goed. “Hij heeft fysiek veel hulp nodig”, zei die zaterdag. “Hij heeft veel problemen en moet daardoor veel onderzoeken ondergaan. Eigenlijk is hij op vlak van gezondheid een wrak.” Mentaal is er volgens de man geen enkel probleem.

Het was een bewogen week voor Weinstein. Het hof van beroep in New York besliste dat zijn veroordeling tot 23 jaar cel voor seksueel misbruik teruggedraaid wordt, omdat de filmproducent geen eerlijk proces gekregen zou hebben. Het hof nam die beslissing naar eigen zeggen omdat er vrouwen kwamen getuigen over feiten waar hij niet voor vervolgd werd. Die zouden een eerlijk proces onmogelijk gemaakt hebben.

Op vrije voeten komt Weinstein daardoor niet. In Californië werd hij eveneens veroordeeld, en dat tot 16 jaar cel. Die straf moet hij wel uitzitten.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *