© Migaloo

Dat de rijksten der aarde al eens over een superjacht beschikken, dat wist u al. Maar een Oostenrijkse onderneming wil nog een stapje verder gaan: die biedt straks gepersonaliseerde luxeduikboten aan.

Vandaag om 03:00

Niet enkel in luxe ontspannen op het water, maar in de toekomst ook onder het wateroppervlak. Dat is het doel van de Oostenrijkse onderneming Migaloo. Zij hebben hun ambitieus plan bekendgemaakt om “’s werelds enige privé superjacht met duikvermogen” op de markt te brengen. Dat plan moet “een nog niet bestaand alternatief bieden voor grote oppervlakteschepen in privébezit”.

De duikboot, die momenteel M5 genoemd wordt, zou 165,8 meter lang zijn en 23 meter breed. Het schip zou een vaarvermogen van 15.000 kilometer hebben en een snelheid tot 20 knopen boven en 12 knopen onder water halen. Maar de boot is ook helemaal te personaliseren. “De gewenste afmetingen van de onderzeeboot-jacht hybride, de styling van het exterieur én het interieurontwerp zijn afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren.”

LEES OOK. Onze man ging op luxecruise naar Antarctica: geen plek op aarde fonkelt feller dan het ongerepte ‘Great White Continent’

Standaard inbegrepen zijn een helikopterplatform, een zwembad en spa, een fitnessruimte, kunstgalerie, bioscoop en feestruimte met DJ-booth aan. Optionele extra’s zijn een heteluchtballon en een haaienvoerstation onder water. Er kunnen ook kleinere duikboten toegevoegd worden, zodat maximaal 12 gasten op die kleinere onderzeeërs kunnen stappen voor meer wateractiviteiten.

“Eigenaren zijn op zoek naar privacy, veiligheid en bescherming voor zichzelf, hun gasten en hun waardevolle spullen”, zegt CEO Christian Gumpold op de website van Migaloo. Aangepaste beveiligingssystemen zullen worden geleverd door de Amerikaanse partner SAFE, die “meer dan militaire bescherming” belooft voor wat het een “privéfort onder water” noemt.

Een vast prijskaartje is er niet door de vele opties die het bedrijf aanbiedt. Maar er wordt verwacht dat zo’n M5 vanaf 2 miljard dollar te verkrijgen is.

LEES OOK. Van de diepste oceaan tot de hoogste berg: de vrije tijd van rijken wordt steeds extremer

© Migaloo

© Migaloo

© Migaloo

© Migaloo

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *