In de Amerikaanse staat New Jersey is het proces begonnen tegen een 31-jarige vader die vervolgd wordt voor het overlijden van zijn zoontje van 6. Enkele dagen voordien had hij zijn zoon op een loopband gedwongen, waarna de jongen meermaals viel en enkele dagen later overleed. Volgens de openbaar aanklagers is er sprake van chronische mishandeling. De man riskeert levenslang.

Vandaag om 11:25

Fraai is het niet, wat zich in maart 2021 afspeelde in de Atlantic Heights-fitnesszaak in Barnegat. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Christopher Gregor (31) zijn 6-jarige zoon Corey dwingt tot lopen op een loopband en vervolgens de snelheid steeds verder opdrijft. Tot zesmaal toe komt de jongen ten val, telkens met zijn gezicht eerst op de grond, en telkens moet hij verder doen. De beelden veroorzaakten de voorbije dagen afschuw op het proces tegen Gregor in New Jersey.

Volgens openbaar aanklager hebben die daden van Gregor mee geleid tot het overlijden van de jongen een kleine week later. Hij wordt beschuldigd van chronische mishandeling met de dood als gevolg. Hij riskeert daarvoor een levenslange celstraf, nadat hij een schikking met een aanbod van 30 jaar gevangenisstraf had afgeslagen.

Alimentatie

De verdediging van Gregor hield in de rechtbank vol dat Gregor niet van het bestaan van Corey afwist tot diens moeder, Breanna Micciola, in 2017 alimentatie vroeg. Op dat moment combineerde de Amerikaan zijn studie aan de Johns Hopkins-universiteit in Maryland met een bijverdienste bij Urban Teachers, een goed doel dat onderwijs aanbiedt waar kinderen er weinig of geen toegang toe hebben. “En toen ontdekte hij plots dat iemand hem om geld vroeg voor een kind dat hij nog nooit gezien had en waarvan hij niet wist dat hij de vader was”, aldus zijn advocaten.

Die moeder, Breanna Micciolo, was de dag van het incident met de loopband naar de politie gestapt. Zij vertrouwde het zaakje niet omdat er al eerder verdachte momenten waren geweest waarin haar vriend hun zoontje volgens haar hardhandig had aangepakt, zelfs al had hij altijd een uitleg.

“Te dik”

Toen Corey enkele dagen later overleed, volgens de autopsie als gevolg van verwondingen door geweld met een stomp object met hart- en leverkneuzingen en acute ontsteking en sepsis als gevolg, werd dan ook meteen in de richting van Gregor gekeken. Corey had na het incident bij de dokter verklaard dat zijn vader hem “te dik” vond en dat hij daarom zoveel moest lopen van hem.

Volgens de openbare aanklagers en de moeder is het overlijden van Corey de schuld van de vader, en is er zelfs sprake van chronische mishandeling. Dat spreken de advocaten van Gregor tegen. “De beelden die jullie zien op de loopband zijn gruwelijk en niet goed te praten, maar ze hebben niets te maken met zijn overlijden”, zeiden zij in de rechtbank.

Maandag gaat het proces verder.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *