Op paasmaandag (in de nacht van zondag op maandag) gingen dieven aan de haal met 30 miljoen dollar.© Shutterstock

LA

In Los Angeles zijn dieven aan de haal gegaan met 30 miljoen dollar. Toch werd de inbraak niet opgemerkt tot de kluis werd opengemaakt. De politie staat voor een raadsel.

Vandaag om 13:08

Het politierapport leest als een goede misdaadfilm. Een overval op een feestdag met een gigantische buit en geen enkel spoor. Dat is waar de politie van Los Angeles momenteel mee te maken heeft.

Op paasmaandag ontdekten medewerkers van een niet nader genoemde instelling in de San Fernando Valley, in het noordoosten van Los Angeles, dat er in de nacht van zondag op maandag bij hen was ingebroken. Toen ze de kluis openden bleek er 30 miljoen dollar verdwenen te zijn.

De medewerkers en de politie stonden voor een raadsel. Er waren namelijk geen sporen van inbraak te vinden aan de buitenkant van de kluis. Enkele bronnen vertelden aan de Los Angeles Times dat de dieven via het dak van het gebouw binnengeraakt waren, maar het is onduidelijk hoe ze het alarmsysteem konden omzeilen.

LEES OOK. Via minuscuul gat in muur ruim 80 luxehandtassen gestolen: verdachten spectaculaire roof bij antiquair riskeren tot 2 jaar cel

Het bewuste bedrijf in Sylmar verwerkt en stockeert grote sommen cashgeld van bedrijven in de regio, volgens de lokale politie. Wat de zaak nog mysterieuzer maakt, is dat slechts enkele individuen wisten dat er op Pasen zo’n grote som geld bewaard werd in de kluis.

Betrokken politiediensten zijn er dan ook van overtuigd dat de inbraak naar alle waarschijnlijkheid het werk is van een ervaren groep inbrekers die erg zorgvuldig te werk ging. Ze wisten perfect hoe ze ongemerkt het zwaar beveiligde gebouw moesten binnendringen. De medewerkers ontdekten de inbraak bovendien pas toen ze de kluis effectief openmaakten maandagochtend.

Een van de grootste

Volgens de Los Angeles Times gaat het om een van de grootste diefstallen van cashgeld in Los Angeles ooit. Tot nu toe was de grootste cashdiefstal die van 1997 bij Dunbar Armored. Een groep mannen brak toen in een depot in voor wagens die gebruikt werden bij geldtransport en kon wegkomen met 18,9 miljoen dollar. De mannen bleven bijna twee jaar lang onder de radar, tot één van hen een fout maakte bij een vastgoedaankoop.

LEES OOK. “Kan het dat jullie collectie online verkocht wordt?”: hoe in het British Museum jarenlang de perfecte roof plaatsvond

Maar dat is niet de enige miljoenenroof waar de regio mee te maken kreeg. Bijna twee jaar geleden kon een bende wegkomen met juwelen, edelstenen en andere waardevolle spullen ter waarde van zo’n 100 miljoen dollar. Die stalen ze om 3 uur ’s nachts uit een vrachtwagen. De diefstal gebeurde tijdens de 27 minuten waarin de ene chauffeur lag te slapen in de cabine van de truck en de andere iets aan het eten was in een tankstation. Die zaak is voorlopig nog steeds niet opgelost.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *