Na maanden van juridische onzin en politiek gekonkel lijkt er eindelijk licht aan het eind van de tunnel voor Israël, en daarmee voor het gezond verstand. Dankzij de motie van SGP Kamerlid Diederik van Dijk, die door een meerderheid in de Kamer werd gesteund, is er nu een krachtige oproep aan het kabinet om de levering van F-35 onderdelen aan Israël te hervatten. Het is hoog tijd dat deze beschamende bladzijde in de Nederlandse politiek wordt omgeslagen.

Twee maanden geleden wierp het gerechtshof in Den Haag nog een ongekend obstakel op door de Staat te bevelen te stoppen met de uitvoer van F-35-onderdelen naar Israël, met als flinterdunne rechtvaardiging dat er een “duidelijk risico” zou bestaan op ernstige schendingen van het humanitaire oorlogsrecht in de Gazastrook. Een beslissing die reek naar politieke vooringenomenheid en een schandelijke knieval voor anti-Israël sentimenten.

Israël, onze bondgenoot en een baken van democratie in het Midden-Oosten, verdient beter dan te worden afgeschilderd als een paria-staat door Nederlandse rechters die zich laten leiden door een vertekend beeld van de realiteit. Het ministerie van Defensie heeft terecht cassatie aangetekend tegen deze ongefundeerde uitspraak, maar tot die tijd blijft de levering opgeschort, tot grote schade van de internationale verdedigingsrelaties.

Op vliegbasis Woensdrecht, het logistieke hart van de Europese F-35 onderdelenlevering, moeten de medewerkers met lede ogen aanzien hoe deze politieke spelletjes de veiligheid van onze bondgenoten ondermijnen. Dit moet stoppen. Het is onacceptabel dat Nederland, als betrouwbare partner in het F-35-programma, zijn verplichtingen niet kan nakomen vanwege een kortzichtige en misplaatste rechterlijke interventie.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

De motie van Van Dijk is een helder signaal aan het demissionaire kabinet dat het tijd is om de rug te rechten en de belangen van onze bondgenoten niet te laten gijzelen door binnenlandse politieke druk en ongegronde juridische risicoanalyses. De veiligheid van Israël staat op het spel, en daarmee de stabiliteit van een hele regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *