Nicola Sturgeon en Peter Murrell© Reuters

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Bron: BELGA

Gisteren om 21:56

De 59-jarige Murrell werd donderdag gearresteerd en in hechtenis genomen in het kader van het onderzoek ‘Operation Branchform’ , dat in 2021 startte en draait rond mogelijk financieel gesjoemel met meer dan 600.000 pond (ruim 700.000 euro) aan campagnedonaties.

De politie spreekt van “een man die om 9.13 uur werd gearresteerd en al op 5 april 2023 als verdachte was aangehouden, voor hij om 18.35 uur werd aangeklaagd na verdere ondervraging door rechercheurs die de financiering en financiën van de partij onderzochten”. Voor waarnemers is het duidelijk dat Murrell bedoeld wordt.

Murrell mocht donderdagavond beschikken.

Peter Murrell werd bijna een jaar geleden voor het eerst gearresteerd en ontkende elke overtreding, voordat hij werd vrijgelaten zonder in staat van beschuldiging te zijn gesteld. 

Het onderzoek naar de financiën van de SNP werd openbaar gemaakt kort na het verrassende aftreden van Nicola Sturgeon als premier in februari 2023.

Ze werd zelf in juni gearresteerd voor ondervraging en hield haar onschuld staande na een periode van hechtenis waarin geen aanklacht werd ingediend.

LEES OOK. Luxueuze kampeerwagen in beslag genomen bij huiszoeking in woning van Schotse ex-premier Nicola Sturgeon

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *