© IMAGO/dts Nachrichtenagentur

Het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke is in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij vrijdagavond verkiezingsposters aan het ophangen was, zegt de politie. De politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz is overgebracht naar het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden.

Bron: BELGA

Vandaag om 15:11

Ecke (41) zou zijn aangevallen door een groepje van vier personen. Kort daarvoor was ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Over de beweegredenen van de daders is nog niets bekend.

De SPD reageerde geschokt op het voorval. De partijtak in Saksen zei dat ook andere campagneteams zijn beledigd en geïntimideerd bij het ophangen van posters. De aanval op Ecke wordt omschreven als een “onmiskenbaar alarmsignaal” voor alle Duitsers. Het belagen van democraten is de werkwijze van fascisten, staat in een verklaring.

Nog politici aangevallen

De politie doet ook onderzoek naar een afzonderlijke aanval op twee Duitse politici, Kai Gehring en Rolf Fliß van de Grünen. Dat incident vond donderdagavond plaats in Essen, niet ver van de grens met Nederland. Fliß, een lokale politicus, zou in het gezicht zijn geslagen. Zijn belagers stapten daarna in een taxi en reden weg. Het zou gaan om twee personen.

De twee politici zeggen in een gezamenlijke verklaring dat ze vrezen voor toenemende vijandigheid tegenover politici. “Maar we laten ons niet intimideren, want er zijn mensen nodig die zich inzetten voor hun gemeenschap.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *