K. K. wordt verdacht van brandstichting in het huis van zijn broer in Jonkershove.© Thijs Pattyn/jhm

Houthulst/Diksmuide

Een dag nadat het huis van zijn broer afbrandde in het West-Vlaamse Jonkershove, is K. K. (32) nu aangehouden op verdenking van brandstichting.

Thijs Pattyn

K. K. (32) uit Houthulst is zaterdag voor de onderzoeksrechter verschenen en wordt aangehouden op verdenking van brandstichting. Afgelopen vrijdag werd hij opgepakt en verhoord, nadat een uitslaande brand uitbrak in het huis van zijn broer in het dorpje Jonkershove. Buurtbewoners hadden een ontploffing gehoord en K. opgemerkt bij het huis. De broer was niet thuis op het moment van de brand. De woning is volledig vernield. (Lees verder onder de foto)

De woning is volledig vernield.© Thijs Pattyn

De man is pas voorwaardelijk vrij nadat hij vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte. Onder invloed van de zombiedrug flakka reed hij fietser Herman Tanghe (62) dood op de Esenweg bij Diksmuide. De politierechter veroordeelde hem tot de maximumstraf van vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel onder voorwaarden. Hij kreeg een effectief rijverbod, een absoluut alcohol- en drugsverbod en moest zich residentieel laten opnemen als hij vrijkwam.

Onder invloed van de zombiedrug flakka veroorzaakte K. een dodelijk ongeval op de Esenweg bij Diksmuide.© Thijs Pattyn

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *