Dimitri en zijn partner L.B., die hem maandagavond neerstak.© if

Burcht

De 36-jarige Dimitri Van Den Borre werd maandagavond door zijn partner (24) doodgestoken in zijn appartement in Burcht. “Na enkele maanden dakloos te zijn, had hij net een appartement. Daar was hij zo fier op, hij was juist op de goede weg”, klinkt het bij de familie.

Pieter Van Hecke

In een sociaal appartement in de Prins Leopoldstraat in Burcht voltrok zich maandagavond een drama. De 24-jarige L.B. stak er haar vriend Dimitri Van Den Borre dood na een nachtelijke ruzie. B. belde zelf nog de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. Volgens buurtbewoners leek het een goed koppel en hadden ze weinig ruzie, behalve gisteravond.

Twee kinderen

In realiteit kenden de twee een turbulent verleden. “Ze leerden elkaar een viertal jaar geleden kennen in Brugge”, vertelt Yannick Huijbrechts, die getrouwd is met de nicht van Dimitri. “Ze waren verliefd en vormden twee jaar een koppel en ze kregen ook twee kinderen.” Volgens de familie was het niet altijd peis en vree tussen de twee en de relatie liep op de klippen. B. ging terug bij haar ouders in Oostende wonen en met Dimitri ging het bergaf. Hij raakte op de dool en werd dakloos.

“Na enkele maanden stond hij hier plots bij ons aan de deur in Burcht met de vraag of we op zijn hond Boyka wilden passen”, zegt Yannick. “We hebben hem uiteindelijk kunnen overtuigen om hulp te zoeken bij het OCMW om zijn leven terug op de rails te krijgen. Vorige maand kreeg hij dan dat appartement toegewezen. Daar was hij zo trots op. Hij was echt op de goede weg.”

Liefde maakt blind

“Een tweetal weken geleden stond plots zijn ex L.B. in Burcht en ze trok weer bij hem in. We waren daar geen voorstander van. Ik zei hem nog ‘laat dat in het verleden, denk aan uzelf’,maar ze werden weer verliefd. Liefde maakt blind zeker?”, zegt Yannick. Dat het zo fout kon lopen had echter niemand verwacht. “Ze maakten wel al eens ruzie, maar dit hadden we niet zien aankomen. Dit heeft hij niet verdiend”, klinkt het. “Hij was een echte levensgenieter. Hij had niet veel, maar wat hij bezat, was voor hem heel dierbaar en koesterde hij.”

L.B. werd maandagavond in het appartement gearresteerd en ze verblijft momenteel in de cel. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor doodslag.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *