Maandagnamiddag geldt in heel het land code geel voor wind. Er worden zelfs windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht. Dat meldt het KMI.

Maandag zijn er aanvankelijk nog brede opklaringen maar al snel wordt het wisselend bewolkt met buien vanaf de Noordzee. In de namiddag trekt een gestructureerde en intense buienlijn van de kust richting Ardennen. Daarbij is er kans op onweer en korrelhagel.

Achter de buienlijnen verschijnen er brede opklaringen, maar een lokale bui blijft nog mogelijk. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in het centrum van het land. De zuidwestenwind neemt toe en wordt vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee met rukwinden die kunnen oplopen tot 90 km/uur of meer tijdens de passage van de buienlijn. Daarna draait de wind naar westelijke richtingen. Op de Ardense Hoogten vallen de eventuele buien onder de vorm van (smeltende) sneeuw.

Door de krachtige wind heeft het KMI maandag code geel afgekondigd in heel het land tussen 12 uur en 19 uur.

De rest van de week verwacht het KMI fris en wisselvallig weer met voorjaarsbuien. In de Hoge Ardennen kunnen de buien woensdag een winters karakter aannemen. Ook is in de nacht van woensdag op donderdag lichte nachtelijke grondvorst mogelijk.

© KMI

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *