Themabeeld© Shutterstock

Een bruine beer heeft zondag in een beschermd natuurgebied in Slovakije twee wandelaars aangevallen. Dat heeft het openbare natuurbeschermingsorganisatie SOPSR meegedeeld. De twee mannen werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: BELGA

Vandaag om 19:49

De wandelaars waren in het natuurgebied van Polana in het centrum van Slovakije afgeweken van het aangegeven wandelpad toen ze oog in oog kwamen te staan met de beer, zo verklaarde een woordvoerster van SOPSR aan het persbureau TASR. “Ze werden met verwondingen aan het gezicht alsook armen en benen per helikopter naar het ziekenhuis van Banska Bystrica gebracht.”

De twee wandelaars waren 49 en 39 jaar oud. Het ziekenhuis meldde later aan TASR dat het oudste slachtoffer verscheidene trauma’s had opgelopen. Hij moest vooral aan het gezicht geopereerd worden. Het jongere slachtoffer kwam er vanaf met lichtere verwondingen aan de schouder.  

Volgens officiële tellingen zijn er in Slovakije ongeveer 1.100 tot 1.200 beren in de vrije natuur. Door recente incidenten, waarbij mensen verwond werden, gaan steeds meer stemmen op om hun aantal te verminderen met een doelgerichte jacht.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *