Archiefbeeld© AFP

Twee dagen na de dood van de 16-jarige Matisse in het Franse Châteauroux is een 15-jarige aangeklaagd voor doodslag. Ook de moeder van die 15-jarige is aangeklaagd, voor opzettelijk geweld tegen een kwetsbaar persoon. Zij zou het slachtoffer een klap hebben gegeven. Dat meldt  het openbaar ministerie in een persbericht.

Bron: BELGA

Vandaag om 06:10

Matisse en de verdachte “kenden elkaar en hadden elkaar eerder al uitgescholden”, voor het zaterdag in de vooravond tot een fatale vechtpartij kwam in het anders rustige stadje Châteauroux. Daar wonen 43.000 mensen.

Volgens de verdachte gaf Matisse hem een vuistslag tijdens dat gevecht. Daarop ging een woedende verdachte terug naar huis om een mes te halen. Daarmee stak hij het slachtoffer verschillende keren, aldus nog het persbericht van het parket. Het slachtofer stierf vanwege “verschillende steekwonden, waarvan er één direct het hart raakte”.

De minderjarige en zijn moeder hebben allebei de Afghaanse nationaliteit en bevinden zich legaal in Frankrijk, aldus nog de magistraat. 

De verdachte heeft geen strafblad, maar werd vorige week wel in beschuldiging gesteld voor diefstal met geweld in groep. Binnen die zaak stond hij onder gerechtelijk toezicht.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *