In Antwerpen heeft de sweeping van de Sint-Lodewijkschool na een bommelding niets opgeleverd. Dat zegt de lokale politie. Alle leerlingen en leerkrachten mogen weer naar binnen, al zal dat gezien het uur vooral zijn om spullen op te halen. In totaal werden zowat 350 leerlingen geëvacueerd. De politie kwam massaal ter plaatse, met onder meer de mobiele eenheid en twee explosievenhonden. Wie verantwoordelijk is voor de valse telefonische melding is nog niet bekend.

“Er is deze middag telefonisch een bommelding binnengelopen in de school”, zegt directeur Koen Boey van handelsschool Sint-Lodewijk. “Op zo’n moment nemen wij geen enkel risico en werd de politie verwittigd.”

Alle leerlingen van de secundaire school zijn uit voorzorg geëvacueerd. Dat verliep vlot, twee weken geleden werden alle evacuatieprocedures nog eens opgefrist tijdens een oefening. De Antwerpse politie kwam in groten getale aanwezig. “Verschillende politiediensten, waaronder de mobiele eenheid en twee explosievenhonden, voerden een sweeping uit van het gebouw. Die sweeping bleek negatief”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de Antwerpse politie.

De handelsschool Sint-Lodewijk werd in het verleden al eens geconfronteerd met een bommelding. In november 2015 werd het gebouw volledig ontruimd nadat iemand via een anoniem telefoontje had gemeld dat er op de middag een bom zou ontploffen. In die periode werden meerdere Antwerpse scholen bedreigd door valse bommelders.

Een dag later werd een 18-jarige leerling van Sint-Lodewijk geïdentificeerd als verdachte. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 600 euro.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *