Foto: Unsplas/Fons Heijnsbroek

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Wetenschappers van het Illinois Institute of Technology en Massachusetts Institute of Technology hebben een baanbrekende ontdekking gedaan. Auto’s kunnen over vijf jaar ‘lopen op kraanwater’.

De wetenschappers hebben een goedkope manier ontdekt om water om te zetten in waterstof. Je kunt dat zelfs thuis doen. En als je vervolgens je auto voltankt, is dat nog goedkoper dan de afwas doen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/autos-kunnen-over-5-jaar-op-kraanwater-rijden-tanken-goedkoper-dan-de-afwas-doen-1.png
Alleen water

Waterstof kun je maken met behulp van een katalysator, die vaak wordt gemaakt van schaarse materialen zoals platina en iridium. De katalysator die de wetenschappers hebben ontworpen, bestaat uit nikkel, kobalt en ijzer, en gaat veel langer mee.

Als het apparaat van het team van Illinois Tech en MIT wordt ingebouwd in een brandstofcelauto, hoef je er alleen maar water in te gooien. De katalysator zet het water vervolgens om in waterstof en zuurstof. Er zijn dan geen grote waterstoftanks meer nodig, waarin waterstof onder extreem hoge druk moet worden opgeslagen.

Een jaar of vijf

Als je toegang hebt tot kraanwater, heb je alle benodigde infrastructuur om over een jaar of vijf in de brandstofcelauto van de toekomst te rijden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *