© AP

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

lto en mta

Bron: BELGA

Gisteren om 19:45

Het gaat relatief gezien om een koopje, dat onderaan de vork van de geschatte prijs van eigenaar wisselt. Het uurwerk werd gemaakt door F.P. Journe en was een kerstgeschenk van Jean Todt, de voormalige teammanager van Schumacher bij Ferrari. Wie de koper is van de acht horloges, is voorlopig niet bekend.

LEES OOK. De medische toestand van Michael Schumacher, het best bewaarde geheim van Duitsland: “Hij is er, maar anders”

Schumacher woont met zijn gezin aan het Meer van Genève. De F1-piloot had in 2013 een zwaar skiongeval en verdween verlamd uit beeld. Zijn familie doet er geen uitspraken over hoe het met hem gaat. Schumacher was een gepassioneerd verzamelaar van horloges.

Eigenlijk had de veiling maandag al moeten plaatsvinden, maar ze moest uitgesteld worden wegens een cyberaanval op de website van Christie’s.

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *