Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

De BoerBurgerBeweging nam maandag met verbazing kennis van het bericht van demissionair minister Dijkstra (D66) dat het kabinet, tegen de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid in, toch zal instemmen met het WHO-pandemieverdrag.

Hiermee legt Dijkstra de aangenomen motie van BBB-Kamerlid Mona Keijzer, Jansen (NSC) en Agema (PVV) naast zich neer. Een schoffering van de Kamer, vindt BBB. De partij vroeg daarop een spoeddebat aan.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/spoeddebat-met-minister-dijkstra-over-instemmen-pandemieverdrag-schoffering-van-de-kamer-1.png

“Hoe bestaat het? Een verdrag dat de directeur-generaal Tedros de bevoegdheid geeft om te zeggen dat er een noodsituatie is en dan vervolgens te bepalen wat er in landen gebeurt,” zei Keijzer.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Haar antwoorden beloofden weinig goeds

Keijzer: “Tijdens het debat over de WHO-verdragen waarschuwden wij voor de grote gevolgen die dit verdrag voor Nederland en de zeggenschap over eigen volksgezondheidsbeleid kan hebben. We hebben in coronatijd allemaal kunnen zien hoe het mis kan gaan wanneer de World Health Organization zeggenschap krijgt over het Nederlandse volksgezondheidsbeleid. Weet de minister zelf wel waar ze eind mei ‘ja’ tegen gaat zeggen, vroegen wij haar. Haar antwoorden beloofden weinig goeds. Het demissionair kabinet kiest ervoor om een duidelijke uitspraak van de Kamer te negeren. Ik vind dit getuigen van weinig respect voor de volksvertegenwoordiging. Daarom wil ik zo snel mogelijk een debat met deze D66-minister. Het argument van deze minister dat Nederland toonaangevend wil zijn, is wat ons betreft niet het argument waarmee je instemt met verdragen die soevereiniteit weggeven.”

Het debatverzoek hierover is dinsdag aangenomen. Het debat moet uiterlijk volgende week woensdag plaatsvinden, voor de WHO-vergadering over het pandemieverdrag.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
25
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *