Helga Salemon, het kennertje van het HCSS Instituut dat voor een groot deel bekostigd wordt door ons ministerie van Defensie, het Amerikaanse ministerie van Defensie én de NAVO, laat zich op X van haar meest paranoïde kant zien. Nadat ze flink wat kritiek heeft gekregen vanwege haar lasterende opmerkingen over Erik de Vlieger, Geert Wilders en Thierry Baudet beweert ze namelijk dat die reacties allemaal deel uitmaken van een Russische operatie. “Russisch trollenleger/bots?” vraagt ze half-schizofreen.
Eerder vandaag berichtten wij dat Helga Salemon – die gisteren gebruikt werd door onder meer Op1 om Erik de Vlieger, Thierry Baudet en Geert Wilders te beschuldigen van het zijn van betaalde propagandisten van Rusland – De Vlieger keihard geblokkeerd heeft op Twitter. Hij probeerde haar namelijk te confronteren met zijn kant van het verhaal – ook wel bekend staand als: ‘de feiten.’

Dat kon Salemon absoluut niet waarderen. En dus ging hij op de blok. Waarom zou ze immers ook maar aan waarheidsvinding doen? Ze heeft haar onderbuikgevoel dat De Vlieger heus, vast, waarschijnlijk, mogelijk, wie weet betaald is door Rusland. Dat is afdoende!

Je zou denken dat ze zich schaamt voor dit soort blokkeergedrag dat echt extreem onjournalistiek is, maar niets is minder waar. Ongelooflijk genoeg schept Salemon er zelfs over op dat ze massaal mensen aan het blokkeren is, waaronder dus De Vlieger.

“Een kleine observatie,” schrijft ze op haar X-account, “wat betreft Russische inmeninging in Nederland. Ik heb inmiddels minstens 1000 mensen geblokkeerd die (on)bewust het Russische streven onze democratie te ondermijnen delen. Toch komen er iedere keer weer tientallen reacties.”

Daarop suggereert ze dat het allemaal een grote Russische operatie is. “Russisch trollenleger/bots?”

Sterker nog, ze heeft zelfs óns van DDS geblokkeerd. Want blijkbaar vindt ze zelfs Nederlandse media die kritisch zijn over haar gebrek aan bewijs “Russische trollen.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL VOOR DE WAARHEID. Wij laten ons door niemand stil slaan. Maar dit betekent wel dat we afhankelijk zijn van JOUW STEUN. Het kartel HAAT ons namelijk. Steun ons daarom! Hou ons Echte Rechts Geluid in de lucht. Doneer aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons voor De Waarheid!

Onderbuikgevoel

Bizar. Echt, bizar. Deze vrouw heeft nooit ook maar iets van bewijs voor haar uitspraken. Wat betreft de beschuldigingen aan haar adres jegens Baudet, Wilders en De Vlieger gaf ze dat gisteren ook toe tijdens de uitzending. Nu weer met ‘trollenlegers en bots’ die uit ‘Rusland’ zouden komen. Ook daar heeft ze geen bewijs voor.

Waar ze zich op baseert? Haar onderbuikgevoel. Mevrouw kan het zich niet voorstellen dat er mensen zijn die het zo erg met haar oneens zijn en die haar willen aanspreken op haar wangedrag. En dus moet het wel een Russische operatie zijn! “Te veel mensen vinden mij niet leuk, ik ben wel leuk, dus zijn het trollen betaald door Moskou.” Zó redeneert dit mens.

Knetter. Het is paranoide tot en met, maar in de media worden dit soort types op volstrekt serieuze wijze behandeld. Bizar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *